liya @ U5

Salam dan Hallo...
harini termin utk cucuk liya...
kalini...benda yg sama mcm U4...
i ada cerita kat sini ngan kat sini....

semalam...encik suami call hebamme utk buat termin ngan dia...
n bgtau pasal termin liya ngan doktor kanak2@ kinderartz harini...
hebamme kata... kalau liya tak sehat...postpone jer cucuk tu...
sbb cucuk tu akan buat liya lg tak sehat...

kalau ikut encik suami... mmg dia dah nak cancel dah termin ngan kinderartz pg td...
tp i kata..tak per la....jom gak pegi sbb dah lama jugak tak timbang berat liya...
plus buleh tanya pasal batuk n selsema liya...

ritu... liya mcm batuk teruk sket... yg smp tak der suara tu kan...
so encik suami dah nak bawak dia pi klinik... tp skg ni mmg musim saket... sbb debunga2 dok terbang... mmg buleh buat batuk n sakit tekak...
jgn kata budak... org tua pon buleh demam...
dipendekkan crita sket... suma hospital ngan klinik kat tmpt i tak leh nak terima patient dah sbb terlampau ramai org queue...
n kebetulan pulak.. klinik dr berger iaitu kinderartz liya tutup...
so.....kami pi la satu klinik kat kampung sebelah, raunheim...

i rasa pelik kenapa klinik tu lengang...
padahal klinik n hospital kat tmpt i suma org penuh...
dipendekkan cerita lg skali...
lepas doktor tu check2 liya... encik suami tanya2 soalan...
dia jawab...
'thats not my problem...go and refer to your doctor...'
lebih kurang mcm tu la dia cakap...
tp part 'thats not my problem' tu...mmg i dengar clear....
hampppeeeesss...
patut la tak der org nak pi klinik dia... esbestoskaravaley....!
blk dari klinik tu..encik suami baca review kat internet.. rupanya mmg klinik tu dapat bad rating...
mintak2 la klinik tu bankrap cepat... tak der la org lain dapat bad service...


ok...sambung crita U5 liya...
mula2 dr berger kata tak yah cucuk sbb encik suami kata liya tak sehat..
tp i rasa liya ok...
so, lepas dr berger check2 liya... dia pon kata liya sihat....
then decide nak cucuk liya...

budak yg dah berat 6.33kg n panjang 63cm...

sengihan sebelum kena cucuk...

objek itu

cucukan pertama... meleleh airmata...

kena cucuk kali kedua....terus loud volume...

muka 6 minit lepas kena cucuk... mau rilek sbb mama nak amek gambar...
lepas amek gambar sambung merengek... hahahhhahaaa....

setakat ni liya stabil...

♥u liya

Comments

bleh geng dgn Miya la ni, bila ada camera..terus baik laku. bila simpan camera, sambung meragam.
:cahya schatz: said…
hehehee....kalau mcm tu kena pasang cctv la...
bgtau dia ada camera...
mesti miya jd good girl... :)
Emma Manson said…
Yarabi comelnya anak kau Liza... Heheheeheh nak sikit muka kau la macam tu :PP

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003