liya ke kinderkardiologie

Salam dan Hallo...

ada skali tu..masa pi checkup kat kinderartz@ pakar kanak2... doktor liya kata paru2 dia bunyi sket...
so liya direfer ke kinderkardiologie...
smlm termin liya ngan kinderkardiologie..kat Mainz... dlm 20 minit naik train..
liya mcm biasa rileks... naik train pon sempat usyar2 mamat jermeng kat kerusi sblh... smp mainz... terus cari kinderkardiologie tuh...rupanya mmg betoi2 depan station ketapi... sampai awal.. terus daftar.. terus tunggu... kejap jer.. dah kena panggil...

doktor dia.. Dr. med. Ertel Mathias ....punya la lemah lembut... cakap pon gaya2 berbisik gitu..

cool papa n cool liya

nmpk tak liya senyum lebar tgk doktor..kengkonon doktor tu sembang ngan dia la..padahal doktor dok explain kat papa liya...

yg ni i tak sure dia check apa.. err... buleh check blood pressure kat betis ka..?
nmpk tak kaki kecik dok try tolak bendalah tuh...

yg ni pon i tak tau utk check apa... liya kalut nak pegang sbb ada lampu merah..

masa ni...liya baru rileks sbb dia start merengek bila bendalah tu dok pam kat tangan dia... bg schnuller@dummy pon tak mau diam.. last2 mama amek gmbr...
ok.diam.

kat bilik ultra sound...bg kerjasama kat doktor...
'doktor...check sini...sini...'


dlm byk2 test...ada 1 test saja i tak amek gmbr... EKG tuh la...

mcm ni la test EKG..(pic from google)

i mcm tergamam sekejap... byk sgt wayar kat badan liya.. liya maintain rilek..
dia merengek masa check blood pressure kat tangan saja... maybe dia rasa rimas kot benda tu dok picit lengan debab dia... selain tu... liya mmg rilek... :)


 result : doktor kata paru2 liya berbunyi sbb ada bahagian yg tak develop habih masa lahir... tp sket saja.. lama2 nnt benda tu akan develop.. nothing serius n nothing to worry...
Alhamdullillah....

Comments

iu rf said…
=) ...alhamdulillah.. mcm sama je ngn cite cik piyah...dlu2 penah wat gak..tapi.....

http://iurf.blogspot.com/2009/08/debaran.html
:cahya schatz: said…
:) at least dah check...lega la..
kalau tak check..saket yg tak serius pon buleh jd serius...
Ms J said…
wah...detailnya check up...baguih doc kt jermang eh.....prihatin sungguh...bertuah liya...=)
:cahya schatz: said…
joely..ha ah..kat sini mmg detail.. ada merah skit kat kulit..refer kat pakar kulit...ada bunyi skit kat jantung...refer kat pakar jantung..
tp Alhamdullillah la..suma free... insuran byr...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO