Why blogging..n Is your “partner” your Blogging ally?

Salam dan Hallo...

ritu ada nmpk contest Ben Ashaari utk ibu2 yg berblog... dok pk2 nak join ke tak...last2 contest dah due... hahhahaa...
eh.
gelakkan diri sendiri. tak sesuwaaii.

thanks google bg pinjam gambar...

kenapa blogging..?
dalam entry2 lepas dah crita sket..
actually blog cahya schatz bukan my 1st blog...
fisrt blog i adalah notepad maya i yg skg dah jd tempat lambak resepi...
lepas tu...i buat blog kumpul info2 dari email... tp private..utk tatapan mata i saja..
lepas tu...i buat lg satu blog...
utk kumpul gambar2 dari email... public sat...skg dah private....
lepas tu...br i buat yg ni..
eyh..ye ker..?
haa..betul3...

kenapa blog ni buleh terwujud...?
jawapannya ialah sbb ada liya raihany.. :)

mula hidup berdua as husband n wife kat tempat org bukan benda senang...
bersalin pulak without family kat keliling....
best mmg best dari banyak segi.. tp tak best pon ada byk segi jugak... kiranya bersegi2 lah...
Alhamdullillah... jodoh i ngan besfren i.. senang nak sembang apa2...

lepas tau kata mengandung (setahun lepas kawen n i dok german..)
i buat blog ni..utk share ngan tuan2 n puan2 suma pasal pengalaman pregnancy n bersalin kat sini...
sebenarnya lebih pada utk tatapan i sendiri... sbb tu la ayat2 dlm ni suma hentam kromo jer...
bak kata hasz... 'ayat2 yg digunakan sgt real'...
real ker..? penat type..delete...type...edit...utk bg ayat sedap..
kalau i cakap depan2... huuuiiiihhhh...tak sempat la u nak mencelah....

blogging ally..?
terus terang i bgtau..i br cari word ally tu kat kamus td..

menjawab kepada soalan itu..
jawapannya ialah TAK... (apa motif tak tu huruf besar..??)
partner i yakni encik suami hanyalah silent reader yg hanya akan bukak blog i sekali sekala...
bila i merengek mintak translate apa2... mmg dia akan tulong... tp utk dia sendiri nak bg info apa2.... rasanya tak kot..
maklumla...encik suami i busy... mana nak tgk citer korea lg... mana nak baca komik online lg... pastu nak kena bahagi utk football manager lg...
tak cukup ngan tuh....tab2 lain ada berita harian.... soccernet... times....bla...bla...bla...
sooooo...mana nak sempat baca n jadik blogging ally i....

tapi tak per... i tak kesah bab tu... i tau i buleh susahkan encik suami anytime...
so..takat ni...i dok sini...mmg tak der la i nak join blogger2 punya gathering ker...hi-tea ke...picnic ker kan..
biar la i tenteram mengarang blog ni sensorang...
amek gmbr pon i...
cari idea pon i....

i redhooo.....

Comments

Cahya Qasehnya said…
alololo kak.

merajuk ker.. hak2..
sweet lah kakak ne. :)
rubaizah said…
sama la kitaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:cahya schatz: said…
cik billet : hahahaa... akak br nak blaja suuuiit2 dik... :P

rubaizah : gimmi five!

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003