berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Sunday, April 18, 2010

Tag ~ random 2 (repost setelah di edit)

Salam dan Hallo...

haritu...
sambil buaikan liya dlm buai letrik... i dok baca blog...
n tersinggah kat blog puan maria...
n terbaca tag ni...
n dia kata...sapa yg baca...dipersilakan buat tag ni...
n skg...i terasa ada mood nak buat tag...
lallalaaa lalalaa....

Siapakah anda di rumah?
pemegang degree IT yg jd surirumah berkaliber... isteri kesayangan encik suami... mama liya raihany.. chef yg masak ikut selera sendiri... pengemas rumah yg tak lately asyik2 tak kemas....

Siapakah diri anda di samping rakan?
cekgu motivasi.
titik.

5 Benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai?
(part ni mintak izin elaborate pjg sket...)

1.repair camera yg jatuh kat eiffel tower
serius...camera i tu jatuh kat eiffel tower...
masa anta kat kedai (penang), cina tu gelakkan i...
ok...mcm lawak la kan bila kata jatuh kat eiffel... maklumla...tak der cop kata 'i was there - paghis'
sioot jer cina tuh...
i pon sioot la jugak..betoi bendoi pi cakap i bg jatuh... budget nak claim warranty..? mimpi la...

2. pizza super supreme
balik mesia tahun lepas, tak der la rasa teringin sangat even masa tu tgh pregnant...
blk jer jerman...terus rasa teringin sesangat... terpaksa la cover ngan pizza vege lover...
huh..dah la tak sedaap..
maybe depa tak boh ajinomoto kot...hehehheee...yakin jer pizza mesia letak pak aji...
apapon dah set ngan seseorang.. dia mesti belanja pizza super supreme time i blk mesia nnt...
i ulang...super supreme okk...tak nak pizza lain...
tp kalau nak tambah ngan salad ngan ciken wing...cantek gak tuh...

3. fabric steamer
haaa..yg ni betoi2 dah lama i ngidam..
style iron mcm kat kedai baju tuh... sambil berdiri pon buleh iron...
zap2 zuss... setel...
tak yah iron pad bagai....
letak kat hanger... 3,4x lalu kat baju..
'waaahh...tiada kedut kelihatan lg..' (baca mcm tone dlm iklan..)

4.mesin jahit 
berkobar2 nak menjahit...liya mcm kasi line jer mama dia nak buat apa2...
asalkan mama tercatok dok depan dia...
tak per la.. kumpul duit utk benda no.1 dulu kot...
cik yam la nih...buat i jeles bila dia jahit macam2... ishk...
dah pulak sesuka hati nak point kat org lain.. mcm la kalau ada mesin jahit sebijik...tetiba jer i buleh jd kretip...
mungkin i perlu lebih muhasabah diri...huuumm....huuuummm.... (yoga)

5. satu bilik khas utk baju2an....n satu bilik khas utk barang2 masak..
haaa hambek..sapa suruh bg soklan mengidam2 nih....
i dah bayangkan rumah i nnt..(nnt tu..bila kaya la..kalau tak kaya...anggap jer jawapan no.5 ni tak wujud)
i nak bilik khas utk baju2 i n encik suami... ada rak build-in... pastu suma yg berkaitan ngan 'pakai'..suma nak lambak situ...
kat dapur pulak... bilik yg patut buat store... i nak buat bilik rempah ratus i.. ada bulit-in kabinet gak... mcm nigella lawson gitu...
tp i nak canggih dari tu...ada rak tarik...ada rak angkat...ada bakul tingkat2...
tak dilupakan suma barang2 dari jawapan no.6 :)

6.koleksi container / rack / dividers / basket / shelf utk dapur (jawapan ni i tambah jz in case jawapan no.5 disqualified...)
lately kerap ikut achik pi flöhmarkt (fleamarket)... so survey barang apa yg buleh dibuat koleksi...
stended la...bila carik... mesti la tak dak..
time tak carik..mula la bersepah depan mata...siap satu 1€...
itulah lumrah kehidupan... so lepas ni...i tak nak carik... tunggu dia bersepah...i kutip ajer.. :P

Siapakah nama pasangan anda?
em-oo-ha-dey er-aa-zet-eiy-eff aa-bey-dey emm-oo-ka-ha-tey-eiy (ejaan jerman)
MOHD RAZIF ABD MOKHTI

Ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda?
1. sayang i..
2. sahabat baek i..
3. tau layan karenah i..
4. selalu buat i rasa diperlukan..
5. family type..

Bila tarikh couple
21 Oktober 2001

Kenangan Pahit bersama rakan anda
errr....citer ni antara yg pahit la...
accident kat tol jelapang ngan faizah n own..
pastu tumpang keta yg i langgar...sbbnyer...keta i remuk teruk..n menurut own..kalau try start enjin jugak...keta tu buleh meletop sbb ada benda kat enjin yg dah bocor n minyak apa ntah dok kuar..
pjg citernyer... tp dipendekkan citer, abg yg kerja kat sapura tu tetiba buat lintas hormat dikala hujan renyai2... bayangkan dari lane paling kanan...dia nak ke lane2 belah kiri...
aiseymen..sorry la brader... i dah tekan break...tp keta i nak gak kiss bontot keta u...
nasib baek keta u gagah perkasa... lantas.. keta i jugak yg tersadai kat workshop, 3purnama lamanya...
demm..

Lagu tema cinta anda
ishk...mana nak ingat aihh...
rasa macam tak dak...
kuch kuch hota hai <-- encik suami kata

Apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda
ketahuilah jadual anak n ibu anak anda... blaja men'manage' masa anda sebaeknya..

TAG 10 rakan lain
5 org yg pertama kat list 'malaysia'..
5 org yg pertama kat list 'deutschland'... :)

No comments: