berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, April 12, 2010

Selimut.

Salam dan Hallo...



itu selimut baby..

sapa yg baca entry2 lepas..mmg dah tau itu selimut sarung @ schlaftsack...
n utk sapa2 yg tak tau...
i nak bgtau selimut tu adalah bagus...
i mean... yg sepesen ngan selimut mcm dlm gambar tu...

skg ni...
liya dah reti tarik dua2 kaki dia rapat kat badan...
n kalau dia pakai selimut yg biasa tu...
maka.. selimut tu akan tutup muka dia...
dan dia akan dengan syoknya tarik2 selimut tu tutup muka dia...
n dah few times jugak... dia tak leh nak tolak selimut tu blk...
pastu... lemas.. kaki dok tergawang2...
ngeri ok everytime dia wat lawak mcm tu...
rasa nak telan masuk perut blk jer...
bila i tarik selimut tu... dia sengih...
ada one time tu..siap gelak2..pastu tarik lg selimut tu tutup muka dia...
ingat dok main ngan dia kot..
tak lawak ok...
kena la marah sedas.

i rasa suma budak2 pon akan buat mcm tu...
bila ada benda atas badan... dia akan tarik masuk mulut...
n kalau benda tu besar...ofkos akan tutup muka dia skali...
bahaya tau kalau kita ter tak tengok...

so people out there...
i menyarankan pakai la selimut mcm dlm gmbr tu..
i tak sure kat mesia ada ke tak...
rasa mcm nak beli 8 dozen... jual kat mesia...

selimut tu macam pakai skirt kembang...
dia ada zip kat ujung kaki...
so...kalau baby dah pakai selimut tu...
dia nak pusing ka...nak terguling ka..
konpem....
selimut tu akan stay kat badan dia... :)

ouh...gmbr yg 1st tu....
selimut liya masa kecik...
yg warna cream ada tgn tu....
utk selimut winter...

skg...liya pakai yg warna pink...
selimut utk summer.. :)
ketebalan adalah berbeza...

i am thinking of nak buat giveaway menatang nih la....
nak..?

8 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

mula2 dulu i knit these sleeping bags utk miya. now jumpa yg murah2 kat op-shop. so borong la....

mmg useful for us during autumn & winter coz miya spesis yg tak suka selimut. selalu aje kick it off. so bila dlm sleeping bag, kick camne pon she's still covered.

rubaizah said...

amirul ni pantang ada selimut.. dia tolak2 ngan kaki.. dulu aku selit kat bwh bontot dia so x der la gerak2 selimut tuh.. but now since dah golek ni emm ntah mana hala la selimut tuh... tp kalo nak kasi mau aja dong.. ahhaa

:cahya schatz: said...

mama-miya : u borong selimut...? miya buat koleksi selimut ker... :)
betul3...nak tertido gaya mcmn pon, selimut still melekat kat badan..

rubaizah : kalau amirul guna schlafsack... konpem dia tak leh tolak2 dah...huhuuuu...

atie said...

salam kenalan:nak....bt giveaway selimut nie...tp kalau ader yg boy punyer ok la...heheh

YanaNuar said...

Wahhh cutenya selimut tu...terkenan daku bila melihatnya hehe...nak buat giveaway? kecik tapak tangan stadium bukit jalil daku tadahkan ghee..

kalau tak keberatan nanti wat la n3 pasal simut tu n tunjuk skit tang mana duduknya zip tu..kang daku si tukang jahit ni leh la tiru n jahit sendiri...boleh? ^_^

m@Ri@ said...

aqil tak berselimut pn berpeluh..huhu..jadi tak berselimutla dia..budak2 mmg kan kalau ada benda atas diorg diorg akan remove n terdudukla kain tu kat muka dia..em bahaya2..huhu..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

comeinya selimut dia ... sure comfort tido dlm tue .. kt oversea nieh mcm2 ada ...

ps > cahya dah bg baby mkn starts 4m mths yer?? aidil 4 mths dah mula nak tumbuh gigi .. mcm nak bg dia mkn tp tgu 6 mths la baru mula .. sian pun ada tgk dia mcm terliur tgk org lain mkn ;-)

:cahya schatz: said...

kasihatie : salam...musti ada utk boy.. :)
yg i tunjuk tu liya punyer..kena la girl2 sket..schlafsack dia yg 1st tu...unisex..mmg kaler cream ngan biru...itu schlafsack terbaek utk baby br lahir... tp rega dia pon terbaek gak la...hahahaa...

yanaNuar : waaahh..best nyer nak jahit sendirik...
buleh2..nnt i amek gambar zoom2 sket tang zip tuh...

maria : kat mesia maybe logik la kot kalau budak tak berselimut..
tp better ajar dia selimut...
takut2 dada dia sejuk..

kak diana : takat ni liya mcm nyenyak ja tido...
tp ada budak yg tak nak sbb benda tu melekat kat badan dia..tak dapek dia nak tendang2..last2 musti tido sbb letih dok tendang nak buang selimut... :P

ha ah...liya dah start makan..
pendapat liza ialah...try bg aidil makan nestum cair2...
contoh...kalau sukatan 6sb nestum ngan 100ml air..akak buat la 3sb ngan 100ml...
sbb dia dah ada gigi...maybe perut dia pon dah ready nak terima makanan...jz jgn terus byk2 n jgn bg benda pepejal...suma2 kena betoi2 cair..(blend kalau perlu)