berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, April 2, 2010

baru saya tau...

Salam dan Hallo...

harini bawak liya pi klinik...
thanks utk suma komen kat entry 'kesian liya' tuh..
actually 'alles in ordnung'... suma ok..

tunggu hingus liya ok...then liya akan sehat ceria seperti biasa...
skg pon dah ceria..
bukan main lg dia membebel time i br nak cecahkan bontot kat depan laptop..
maklumla...dah 2hari tak belek fesbuk... abih mati dah pokok2 i...huhuu...
TETAPI..
apa la pentingnya pokok2 tu kalau nak banding ngan liya yg bolat2 ituw..

bulat kan...?
yg penting liya sehat... :)

dia tak meragam sangat...
i pulak rasa kesian...
tak tau betoi2 dia tak saket ka...or dia tak mau susahkan mama n papa dia...
hingus dok meleleh jgk...
semalam...i tak tido lgsg...
i baringkan liya atas dada i...
kalau hingus meleleh.... i lap... n pam hidung dia...
tup2 i tgk jam dah pukui 6 pg...
ishk... tak sempat nak tido dah...

skg mmg musim sakit... sbb nak ubah musim kan...
encik suami pon sakit tekak..batuk...
i... br nak sakit tekak... n baru dok berdehem2... itu tandanya akan batuk jugak dlm masa sehari dua lg..
gambar kat atas tu.. i amek masa kat klinik td...
tunggu punya tunggu doktor... liya smp tertido...
tido mesti gaya hebat...selang kaki...tangan mesti terkedang....
hahhahaa....

tp comeyl!

keputusan dari doktor... suma ok...
n then amek ubat..

tahukah anda yg belanjawan utk medical baby di germany adalah percuma...?
i tak tau...
br td i tau...

lepas jumpa doktor..pi beli ubat kat aphoteke (farmasi)..
rupa2nya..ubat utk baby pon free...
punya la kerajaan nak galakkan org depa ada anak...

bukak cerita pasal aphoteke pulak..
kat sini... ubat mmg kena beli kat aphoteke...
tak dak farmasi or kaunter amek ubat kat klinik or spital...
so td...sambil tunggu2 encik suami beli ubat liya...
i nmpk keta aphoteke...
maybe sbb tokey2 aphoteke ni buleh buat duit..
walaupon kedai dia kecik...namun ada kereta rasmi...
pada i...i kagum...
dan2 nak soh liya amek medic...

tp kesian kat doktor kecit...
hidung tersumbat..maka mata berair...
strong girl mama... ♥

3 comments:

CikTie said...

apasal mulut liya asyik berputing aje, kesian dia... hidung tersumbat, mulut pun tertutup... susah nak nafas tu.

m@Ri@ said...

ala siannya dia..semoga cepat sembuh liya..

:cahya schatz: said...

cik tie : ha ah la...i br perasan gmbr dia suma berputing..
namun hakikatnyer bukan begitu...
neway thanks for the nasehat.. :)

maria : tengkiu aunty maria..