berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, March 12, 2010

oleh kerana saya banyak bercakap...

Salam dan Hallo...

sapa yg kenal i...mesti akan meng'konpem'kan i ni mmg byk cakap...
dulu.....i cakap banyak n laju....
oleh kerana byk benda nak cakap...n nak cakap laju...
kerap jugak 2,3perkataan ter'combine' jd satu...

perkataan 1 -  cerang
masa tu...kerja kat klang..
bos suruh bukak lampu di waktu siang...bg i, time tu tak yah bukak pon tak pa...lgpon,kat kawasan tu..ada i sorang saja...terbelit2 lidah i nak cakap...
'tak yah bukak lampu pon tak per bos...cerang jer kat sini..'
3,4 kali i terulang perkataan cerang tu coz nak cuba sebut terang or cerah...
last2 bos kata.. 'tak per la kalau tak nak bukak..'
n minggu depan tu...
'liza...kamu mmg tak suka buat kerja dalam cerang yer...?'
eyh...bos ni...mmg lidah dia terbelit jugak ker...dia perli i...??

perkataan 2 - lembat
sembang2 ngan tok i..
dia tanya bila kakak i nak sampai... masa tu i dok cerita pasal apa ntah...
so..tgh2 cerita tu..terus jer i smbg ayat tu tanpa titik or koma..
'depa sampai lembat sbb singgah tmpt lain dulu..'
tok buat muka heran...
yg i pulak..dok terkebil2 cuba nak sebut lambat n at the same time otak i dok register word 'lewat'...
yg kuar kat mulut asyik2..' lem...lem...lem...' aaiiisshhh....

perkataan 3 - pang
hahahhaaa...tak tahaaan nak gelak...
itulah natijahnya kalau panggey suami, papa...konon manja ler tuh..
byk kali dah terpanggil encik suami 'pang'...nasib baek la dia tak perasan...
tp i dah terbgtau dia...so maybe lepas ni dia akan lebih alert...
namun lenggok memanggil tu mesti la dgn muka konfiden...
pang pon pang la.... :))

perkataan 4 - sasramer
time ni kat masjid matrik...
nak citer kat member mcmn i buleh kenal ngan sorang minah ni...
gossip punya pasal...gabung 3 perkataan skali... 'sama satu asrama.' jd sasramer...
hamppesss...

itu jer perkataan yg maseh lekat dlm otak i..
ada byk lg sbnrnya...
tp dah nama pon tersasul..susah la nak ingat...
gelak2 time tu..pastu lupa..
kalau i ingat suma2...dah namanya i sengaja menyasul...huhuuhuu...


eh.menyasul...??

2 comments:

Miss F said...

kak liza!! sy pon same!! tp xboleh igt ape yg selalu menjadi mangsa combine2 tu.. hehhe

m@Ri@ said...

heheh