kenapa tak sayang anak sendiri oooii...

Salam dan Hallo...

sayau..
eyh..
sayu tau baca paper pasal buang anak...
tau tak...
dulu...masa i yakin yg i akan jd kaya tak lama lg..
i slalu niat nak bukak rumah kebajikan mcm PERWAJA..
kumpul anak2 luar nikah...n mak2 muda yg dah terpregnant...

tapi Allah tau apa yg terbaek...
Dia tak bg i jd kaya n realisasikan impian i..
eyhh.....mana tau.... tulat... bank Jerman call...kata i dapat cabutan bertuah...
well....rezeki kan...

i tau mak2 yg tak kawen tp terbersalin mesti konpius n blur...
sampai sanggup buang baby kat tong sampah...baling dari atas bangunan... bla.. bla.. bla..
tp...benda ni terjadi kat negara kita ja rasanya...
haritu baca kat blog yusufislam..
betoi dia kata... kat negara luar.. kurang la pulak cerita2 mcm ni..
pendekatan lain yg depa guna...
bukannya pendekatan memalukan org yg terlibat...
depa sah2 la stress...

kat sini (germany)...i ada tgk rancangan realiti yg melibatkan remaja yang mengandung..
citer US sebenarnya...tayang kat sini...
ada 2 citer... teen mom ngan 16 & pregnant...
ada positif ada negatif...
n ofkos ada sebab kenapa dlm Islam....Allah suruh kawen dulu br beranak...

harini...i dapat email..gambar baby2 yg kena buang...
meleleh la airmata i..
konon2 muka brutal...tp tak sangka dlm hati ada taman..
huhuuu..nak jugak guna skrip tuh... :P

ok...teen mom dah start kat tv...
oo..kalini dia kumpul suma cerita2 dulu..
ada yg jaga baby sendiri... ada yg bg kat family angkat.. ada bg kat parents..
dari 7 pasangan...1 je yg jd elok...
yg lain suma bergaduh sbb si laki dok pk nak berjolly jer....
si bini stress tak leh kuar bergossip sbb kena jaga anak...


Ya Allah...jauhkanlah family i dari terpikir nak buang zuriat sendiri walaupun tak halal...

ok...i dah tak sanggup nak sambung entry ni...
rasa sayu sgt2... :((

syukur pada Allah..dapat zuriat sempurna sifat dan secomel Liya Raihany..

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003