dari segala segi

Salam dan Hallo...

*********************

5 bulan yg indah....
Liya Raihany dah umur 5 bulan skg...
Alhamdullillah... liya buat i rasa seronok sgt jd mama...
skg dia dah pandai respond dgn apa yg ada kat keliling dia..
dah pandai gossip...
dah pandai menyembur juger...

baju2 liya suma dah sendat...
itu membuktikan liya membesar sehat bagai johan...
skg pulak dah nak masuk spring...
geram jer tgk baju skirt...gaun...blouse...utk liya...
utk mama...?
maybe cukup kalau papa hadiahkan benda yang mama wish semalam... *wink2*


liya budak baik..
pandai layan suma org yg dekat ngan dia...
tak byk ragam....
tak sabar nak bawak liya balik malaysia..
kenal2 family... :)

*********************

and after sekian lama...i got my P back...
ouh...
n the pain come together2..
org kata..kalau dah kawen... buleh ilang saket tuh....
lepas i kawen....sama jer...
lepas bersalin. pon sama jugak....
ouh...(lg skali...)

tp bergossip...TTEEETTAAPPP....!
huhuuuu...

satu benda yg i perasan...
i jd cepat hangin...
benda2 kecik2 yg slama ni i tak kesah pon buleh jadik punca kemarahan i...
menci taww...
tp tak leh nak dibendung...
mangsanya -> encik suami...
ouh..sungguh bukan isteri yg mithali i ini...
mungkin sbb ini my first P lepas pregnant n bersalin....
maka dengan itu...
habih short urat2 satu badan...
sbb tu berangin...
harap encik suami memahami..

*********************

haritu...
kawan encik suami bg buai kat liya... :)
liya sgt2 suka...
bagus!
senang mama nak buat cupcakes....


uncle ding wei bg sbb anak dia dah besar... br pakai sekejap jer pastu dah tak leh guna... max 9kg jer...
tak tau la liya pon buleh guna brapa lama...
yg pasti.. setakat skg... buai tu sangat membantu... :)
liya sangat high bila dok dlm buai tu..mata stim jer...
tp bila mai time dia nak active...
suma cerita kuar... dgn kleine maus (tikus kecik) dia pon jd geng bersembang...
tak per la nak...
asalkan bahgia...

*********************

sekian dulu cerita utk harini...
(sebenarnya entry ni di type 3 hari lepas....huhuuuu....)

akhir kata....
mama sayang liya bolat2...

Comments

m@Ri@ said…
ala comelnya liya..geram maria tgk dia..
:cahya schatz: said…
:D *blushing on behalf liya*
:: butterfly :: said…
apsal rambut cik liya yg berumur 5 bulan same byk ngn rmbut cik humayrah yg berumur 1 tahun 5bulan?? INI TIDAK ADIL!!!

*versi jeles :P
Adrina Adi said…
eh cepatnya datang P. kak ed lepas kawin, bersalin ect mmg dah takde P pain. lega rasanya.

anyway, comey la liya. leh kawan dgn amir & lily nanti.
4 Kay-E said…
Cepat je baby Liya dah besar.. Mesti mama dah boleh godam2 dia :P
:cahya schatz: said…
butterfly : ouh..tak per..tunggu liya 1thn 5 bulan pulak... kot2 dia jd mcm kak humayrah jgk... :P

kak ad : ha ah.. tu la...i pon rasa mcm cepat..sbb ramai org kata, kalau fully BF...P segan2 nak datang..
tengkiu...ha ah...musti geng ngan amir n lily.. :)

4 kay E : huhuuu...jgn kata mama... sapa yg pegang..sumanya suka gomol2 dia...sbb dia bolat2.. hahahhaa...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO