berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, March 11, 2010

bila papa jaga liya

Salam dan Hallo...

semalam ka kelmarin ntah...
jengok kat blog mommy baru, fiza..
baby Imtiyaz Faheem br seminggu...
kelakar tgk gmbr indra pakaikan mitten kat kaki baby..

tak elok la kalau kita gelakkan org kan..
tp kinda cute jugak...
hehheeeehheee...
eh.tergelak pulak.
sorry indra..

sooooooo...
ini tercerita dari i pulak...

kisah 1 @ liya 8weeks
time ni rasanya encik suami kengkonon nak kurangkan main game kat komputer.... so encik suami main game wii kat tv...
at least tak der la tenung monitor dekat sangat...
dah la seharian dok kat opis mengadap komputer kan...

tengokla betapa tabahnya liya dok terleleh kat riba papa...asalkan papa angkat...setel..
sesungguhnya liya mmg anak bapak..kalau papa buat mcmn pon..redho aje..
n hanya time nak tido je liya redho cari ketiak mama...hahhahaa...
masa ni papa main game bola..maybe liya dah tak kuasa nak layan.. dok la tenung muka papa... yg papa pulak...sket punya sreyes main...
part ni paling tak tahan...sumbat puting kat anak pon, mata tgk tv...
ishkk....nasib baek la puting tu besar..kalau kecik..logik2 jer sumbat dalam lubang idung...


kisah 2 @ liya 17weeks
oowh...nampaknya keazaman tak nak tgk citer korea dan nak kurangkan main game kat komputer..kekal hanya sementara...
nak wat mcmn....dah 7tahun dok buat rutin tu...
blk kerja..bukak jaket...on komputer dulu sblm buat benda lain...
encik suami mmg hantu citer korea....hari2 dia tgk citer korea n follow few drama dlm satu2 masa...
kalau sapa hantu korea jugak...sila layari... www.aznv.tv
time pregnant pon, mmg encik suami tgk citer korea.. n ada few citer, i pon follow..
naseb baek tak dapat anak muka macam pelakon korea..
kalau dapat, tak ker suspek salah amek anak...huhuuu...
kusyuk tau liya tgk citer korea... mata dia ikut je mana pelakon tu gerak... time ni tgk citer masak2 tajuk 'pasta'..tp sbnrnya...liya paling kerap baca paper ngan papa..tiap2 hari, kalau tak salah encik suami akan baca 7 newspapers..antaranya utusan, berita harian, soccernet, the times n benda2 yg seangkatan dgnnya..
like father like son...huhuu....tak ketinggalan...gajah biru yg mempunyai 2 kaki ituw...
ni mungkin scene tak penting...scene khadam@heroin kena buang sampah..
so liya amek kesempatan toleh tgk mama watpe... :)
masa ni i wat pe eyh....?
makan kot....

6 comments:

Jalak Lenteng said...

hehehe..anak ngan bapak mmg sama2 layan :)

:cahya schatz: said...

huhuu....anak bapak...

rubaizah said...

aikk... ingatkan ppuan je layan koreaaa... laki pun sama ekk.. eheheh... aku dulu hantu gak citer korea ni...

m@Ri@ said...

aqil pun anak bapak gak..kadang2 tak tgk papa dia sehari nangis je..dpt2 tgk papa die..die senyum...ei geram tul ngn dak kecik tu..

p/s:sila print n tempek gampa bapak dia besar2 kat ruang tamu..haha..

:cahya schatz: said...

baizah : uish..tak aih...laki pon layan sama naik..mungkin bezanya jenis cerita la..pompuan suka romantik2...hero comey...
tp matt suka tgk citer2 sejarah... citer2 sains... citer2 family...

maria d'amour : eh.suka2 i tmbh nama u...tp u suka kan...?
bagus idea u utk print gmbr bapak dia tuh...
bukan saja elok utk terapi liya..utk mama liya juga bagus..senang nak bebel kalau tak sempat nak bebel betul2 depan bapaknyer...

m@Ri@ said...

sukak2...hahah