Random berfakta benar

Salam dan Hallo...

betoi la org kata, bila ada anak kecik... abih suma kerja lain jd bertangguh... dok kena ngadap dier jer...

tapi!
fesbuk buleh maintain pulak.. hampess jer mama liya :P

tak der la...liya budak baik..
time makan...dia makan...time tido dia tido...
sooooo clever..!

actually...entry ni dah tulis dekat seminggu yg lalu...
hari2 dok hapdet n edit...

fakta 1
hari ahad, hebamme datang utk kesekian kalinya...
kali ni dia datang ngan gaya lain..
we'all mmg tau dia potong rambut...sbb haritu dia tak jawab call encik suami sbb tgh potong rambut...
pastu...dia datang kali ni bukan ngan baju belang2..
slalunya..belang putih -merah...belang hitam-putih-kelabu... tak pon...belang2 ijau..
tambah pelik...dia pakai rantai silver labuh smp paras perut...

in a good mood kah...?

hari kamis, tetiba ada org klingen kat bwh...rupa²nya hebamme dtg mintak sain utk claim kat insuran...
kalini dia mai mcm hari ahad haritu...makin berseri2 pulak i tgk...
apakah rahsianya...?

fakta 2
dari lepas cucuk ritu smp la ahad...
liya sehat walafiat... syukur...
tp tetiba petang ahad, suhu dia naik sket...
tak la panas sgt...
tp nmpk dia tak ceria..
so i check suhu...
ha ah....panas sket... tp stended la liya...dok sengih jer...

mmg penyejuk hati mama ngan papa...
skg liya dah sehat dah..
dah buleh gelak kekek2...


fakta 3
minggu lepas i batuk n nyaris2 nak demam...
kesian liya...tak leh nak peluk2 n dok kat ketiak mama mcm slalu...
skg dah sehat dah...
liya dah buleh ngendeng2 kat mama dah...

nak tido...nak tido ngan mama...nak mama peluk...nak bau badan mama..
carik papa bila utk aktiviti riadah sj..
n also waktu nak zikir2 ngan liya.. mesti papa berzanji smp org kat rumah sebelah pon dengar...
tp mama suka...
mmg tu la yg i bekenan kat encik suami...
bak kata suraya-sazli...'seksi tapi beriman...'

fakta 4
achik selalu kata liya 'otak karey'...
mmg pon... hehhee...
dah makin besar...makin byk akal..
stended la kan... kalau liya dok 1 tahap jer...i pulak yg histeria nnt...
eh.tak der la smp histeria...
i syukur, Tuhan bg i anak yg baik n sempurna mcm liya...
Alhamdullillah...
i syukur, Tuhan bg i suami yg buleh jadi besfren i dari dulu smp skg... n harap2 smp akhir hayat i...
tp smlm, teringat soalan yg kak atie tanya abg ijat...
'abg..kalau han mati esok, abg jgn kawen lg tau...tunggu liya besar dulu k...'
'mama kena ada la...mana buleh mama tak dak...'
ok la..tak mau sambung dah...
tp airmata meleleh jugak..
eh.emo terlebey sudaaa....

fakta 5
masa hebamme datang ritu, dia kata dia nak buat terapi..
kot2 la parents; especially ada 1st baby...akan ada problem between depa dorang...
Alhamdullillah...takat ni encik suami sgt byk giler tolong i...
dah SGT BYK...ada GILER lg...
mksdnya mmg byk sgt2 la...huhuu...

hebamme amek kertas tutup sebelah muka dan telek2 sket...
tak tau la buleh percaya ka tak...
keputusannya...
encik suami : hide feelings...
cahya : tak cukup kaseh sayang..
huh?? tak cukup kaseh sayang dari sapa...?
ah-ha...! tetiba rasa nak tuding jari kat abah... :P

fakta 6
skg snow n suhu pon negatif blk....angin pon kuat...
semalam achik ngan cik dee datang...
meredah angin n snow utk tgk liya..
ternyata berbaloi...
pandai anak mama amek hati tok chik ngan tok dee dia...
beriya dia sengeh..sembang...terkodek2...
tak ketinggalan buat aksi2 manja dok merengek soh tok dee main ngan dia...
time nak blk...siap dok senget2 badan nak intai tok chik ngan tok dee dia pakai kasut...

at last...dpt gak amek video dia gelak... :)
berbelas kali ulang...gerammm....
nmpknya nak kena kuarkan album 'liya 4 bulan' kat fesbuk awal sket..
tak sabar nak bg family tgk liya berpusing n gelak...

laaayyaaannn...



fakta 7
haritu i kata i nak lukis henna kan...?
haah...mmg i lukis pon... :P
tak der kerja kul doblas dok melukis henna..

tp stended la...mesti lukis sebelah ajer...belah kiri...
lupa pulak bidan nak dtg esoknyer tuh...
last2, bidan pon soh lukis henna kat dia time bday dia bulan 4 nnt...
nak charge ke tak...hahhahahaa...gila mata wang!

fakta 8
i dah buat milestone liya dari sebulan...
dok tersengih2 i sorang2...
mcm dok type surat chenta pulak... :P

fakta 9
aisey...nak kena cukupkan 10 fakta ker...
ni bukan tag...dah la..
abis.

Comments

:: butterfly :: said…
ala...sore mama liya gelak lg kuat ar... :P bestnye...xlame lg tgk video liya jerit2 plak hehe
azwa said…
salam,
kak liza beli henna kat mane ye? :)
:cahya schatz: said…
ima : suara mama kuat sbb mama dekat ngan phone..huuuhuuu...

azwa : kalau jumpa ja kat mana2 slalu beli...hhahahaaa..
latest n the best..beli kat kedai pakistan...
nak ka..?
buleh i tlg pos... :P
azwa said…
kedai pakistan kat rüsselsheim?
tak mau lah susah kan ;)
mama hanim said…
butterfly, stended la sora mama dia kuat.. kalu dah sia2 masuk kadet sekolah dulu :))

liya .. bila liya nak sampai rumah makcaq ni?
:cahya schatz: said…
azwa : bukan kat rüsselsheim..tp kat großgerau...kalau nak,kerap jer ada org slalu pi shopping kat situ...

mama : hurm..tunggu liya dah pandai bilang jari smp 10 dulu la...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO