Mimpi

Salam dan Hallo...

org tua kata...
kalau nak tido..jgn lupa basuh kaki...
kat sini 24jam berstokin...
so....utk i...aktiviti membasuh kaki hanya ketika mandi...
n skg...senow menyelubungi bumi rüsselsheim lg...
maka dengan itu...i terpaksa jarangkan mandi... :))

lately...
i mean..since habih pantang...
i kerap mimpi pelik2...
bukan la mimpi yg hantu2 tuh...
ada yg kategori lawak pon ada...
tp ...agak kerap..
ada few yg i buleh ingat lepas terjaga...

mimpi 1
i camping kat batas sawah...
bayangkan sebesar2 padang dok ada...i n the geng camping kat batas sawah...
i tak ingatla mcmn keadaan nak pacak khemah..
tp i mcm dok teringat2...bukak jer pintu khemah...terus nmpk orang2 halau burung tu depan khemah i...
sapa kenai pak moktaq, angkat tangan tinggi2..
kalau tak kenai...tak per la..
malas nak cerita kisah jiwa kacau...hahahaa...
dlm mimpi ni...pak moktaq ada...
i tak ingat apa watak dia..hahhaaaa..
yg pasti.....NGERI bila ada dia!

mimpi 2
i drive keta BMW...
i nak pi mana ntah...drive laju2...
tp BMW i tak leh break..
time2 tak leh break la nak ada org menari tgh jalan la...
org nak kena rogol kat tepi jalan la...
budak2 nak lintas jalan la...
hish....keta gue tak leh break nih....mcmn nak tulong..
aiyak...
last2...smp rumah sapa ntah..buleh pulak parking cantek jer kat porch org tu...

mimpi 3
mimpi kali lain pulak...bawak 4 wheel drive...
bawak laju2..sbb konon bawak keta gabak...takkan nak drive slow2 kan...
tp serius letih...last2 tersadai kat celah pokok kelapa sawit...
sedar2 jer terus rasa saket2 satu badan...
melelong jer kuar bilik cari encik suami...hahahahaa...

mimpi 3
i ngan encik suami pi bercuti ala2 kampung...
skali ada rumah cantek nak jual...
rumah corner lot...
mmg cantek rumah tu...owner dia dah edit2 dah..
so sementara bercuti..owner rumah tu offer kami duduk rumah yg dia nak jual tu..
amek feel la katanya...
masa nak masuk tu...org2 kampung tu suma tgk kami semacam jer...
eh.sat.
tak ingat pulak apa jd lepas tu..
yg i ingat...
rupa2nya sebelah rumah tu...yg kat kawasan lapang corner lot tuh...ada mayat kena tanam...
patut la hiasan2 dlm rumah tu pelik2...
dah tak ingat dah apa jd..

mimpi 4
oh.ada skali tu...i mimpi hantu..
i tak suka ok mimpi tuh..
tp buleh teringat pulak..
sesusah2 encik suami tu nak terjaga tgh malam...
buleh pulak dia terjaga mententeramkan i mlm tu..
i tak brapa ingat detail...
tp i dok dlm rumah kayu ngan sapa ntah...
pastu dgr org jerit2 kat luar..
i bukak pintu...terus ada sorang pompuan jerit n lari rempuh i...
pastu..ada benda masuk badan i...
sakit...
time tu...i dah mengucap..berzikir segala..
n time tu i sedar...encik suami kejutkan i smbl peluk..
badan i rasa keras...n pelan2 rasa lega...
huh.
i tak suka ok mimpi2 yg diklasifikasikan 18PL nih... :((

mimpi 5
ni mimpi malam semalam...
tak tau pasaipa tup2 mimpi pi kursus kawen...
hahhaaa...
yg peliknya kursus tu buat kat gereja...
encik suami tak dak..
yg satu group ngan i..kalau tak salah ada tokyie (kawan i masa kat kl..)
i tak ingat sebenarnya..
tp org tu badan bulat2...kuat gaduh ngan i...
hahahhaa...mesti tokyie tensen kalau dia tau i labelkan dia seperti di atas...
kursus tu mmg kursus kawen...tp tak ingat kursus cara agama mana...
kena diskas2 la...kena bentang2 perbincangan segala segi...
dah la i sorang yg pakai tudung...
pastu suma pon mcm respek kat i la..
sebab i dah kawen dan berbahgia...
eh.kalau i dah kawen...kenapa i kena pi kursus kawen..??
tetiba terpikir.

Comments

nita said…
hahahahaa...lawak..
kiter pun kadang2 blh teringat blk mimpi kiter..ingat skit2 je..selalunya kalau mimpi hantu mesti sbb kena hempap..tu time kat hostel dulu la..
rubaizah said…
aku pun selalu mimpi pelik2... yg x logik... tp selalu lupa..
CikTie said…
ermmm.... kena basuh kaki sebelum tidur ni....!
CIK NANA said…
cahya, basuh kaki and baca ayat kursi before u tido ok???

and one more, betul ke tickler anniversary u dear? :) look like something wrong somewhere.. correct me if im wrong k?? :)
:cahya schatz: said…
nita : huhuu..bab kena hempap tu tak sure...sbb slalunya kalau dah tido..mmg terus hanyut...nasib baik la time ada anak ni buleh tersedar..

rubaizah : aku mimpi kerap...tp yg teringat nyer few jer..tu pon 2,3 scene jer ingat..

cik tie : tido berstokin...rasa malas nak basuh kaki kerap2...sejuk..

cik nana : mmg dok baca doa,3 qul n ayat kursi...
tp bab basuh kaki tu yg malas sket..
tq tegur pasal ticker tuh..i pon tak perasan salah..
Neny said…
hihihi....leh buat skrip Twilight Zone u know...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003