berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Saturday, February 6, 2010

kerja yg hobi...

Salam dan Hallo...

dulu...zaman² dah tak muda sgt(dekat² nak kawen)... i kerja sat as graphic designer...
eyh... web designer..
PA sebenarnya...hahahaa...
multipurpose... dalam erti kata cuci toilet dan kemas dapur pon..muka yg sama...

eyh.
bukan tu yg i nak cerita...

i minat design...
i amek multimedia,IT kat UM dulu...
kalau tengok result.. subject2 design..wah...cemerlang la jugak...
subject2 coding...hampes...
siap ada yg repeat 3x...hahhaa...
mintak² mr ang tang fong tak baca blog nih...
kalau tak...mesti dia frust..
tp sir, tiap kali i kena repeat...i bukan fail... markah i atas pagar..
bak kata senior2 yg sama2 repeat paper... 'tak der rezeki nak pass lg..'
masa buat final projek..i buat ngan kipaq (kak+ipaq=kakipaq)
dia buat coding...i buat design...
sanggup bersengkang mata dok belek button satu2...

eyh.
bukan tu yg nak cerita..

i nak cerita nih...
smlm...setelah 3hari i dok godey photoshop dan HTML blogger...
maka terhasillah....
ini...

tak la cun...
tp i puas hati sbb i buat sendiri skin utk blog yg ke...
hurm..5 kot..
hahahaa....
ada projek mega i nak buat nih... :P

dengan itu...haruslah dimulakan ngan semangat yg gitu walaupun sebenarnya projek mega i tuh tak der kena mengena ngan skin tu di'dolod' or di'design' sendiri...

hurm...lama tak pakai henna...
nak pakai la...
bye.

8 comments:

4 Kay-E said...

salam..
subject apa yg cemerlang tu ye? heheee...

Amboi.. ada projek mega nampak.. bagus-bagus... gunakan skill yg ada :P

:cahya schatz: said...

puan 4Kay-E : ahaks..kang saya bgtau,puan blushing pulak..konpem2 puan ajar saya 3subjek design... ;)

m@Ri@ said...

tlg buatkn satu blogskin..hehe

:cahya schatz: said...

buleh...buleh..
sila nyatakan warna n objek yg nak dipaparkan...he3...

CIK NANA said...

cahya, tolong ajar mcm mana nak letak recent comment kat side bar tue?? tq! :)

:cahya schatz: said...

cik nana : cara²nyer ialah...pi kat add element..then pilih 'featured'... then carik 'recent posts'..
demikianlah caranyer... :)

dulu2 tak der lg..puas i godey cari coding sendrik..skg dah ada...click ajer sudaa...

iu rf said...

=)..
mmg berbakat lah cik liza kita ni.. heheheh

:cahya schatz: said...

tengkiu2...
ni dok tunggu tangan liya lebar sket...nak conteng henna..
hahahhaa...