Dia..

Salam dan Hallo...

saya tgh rindukan seseorang..
betul....
seseorang itu..yg saya tak yakin samada dia maseh sayang saya atau tidak...
tp saya..? iya...saya sayang dia...dan akan sayang dia sampai bila2 mcm dulu2...

saya rasa bersalah kerana hukum dia sbb kesalahan org lain...
tapi saya tak sangka dia akan memilih org itu lebih dari kasih sayang saya...
mungkin bg dia..kasih sayang saya tak setara dgn kaseh dari org itu...
hurm...
saya mengeluh 47x pon....perasaan dia pada org itu tetap sama...
saya bukan org yg suka putuskan hubungan baek org lain..
tp sebab dia...org istimewa di hati saya...
saya jd ralat...
saya jadi kecewa dengan keputusan dia...

saya rindu dia...
saya nak sentuh dia macam saya selalu buat dulu...
pernah satu masa..dia iyakan pendapat saya tentang org itu..
tp sekelip mata pula...
dia terima org itu sepenuh hati...
ouh..waktu itu...saya mungkin jadi org yg paling berkecil hati tapi dia macam tak kisah..
saya nak dia tahu yg saya masih mengharapkan dia menjadi dirinya yang dulu tanpa org itu...
susah benar saya nak jelaskan kenapa saya kurang merestui hubungan mereka...
pada sesiapa yg mengenali org itu..mungkin akan memihak pada saya..
tp tidak pada dia yg dah dikaburi ngan kaseh sayang dan janji manis...

saya mahu dia bahagia seperti saya...
tp saya doakan dia bahagia bukan dengan org itu..
jahatkah saya bila mendoakan begitu...?
bagaimana kalau setelah sekian lama...baru dia menyedari yg saya benar...?
tp...bagaimana kalau saya salah...?
ouh Tuhan...Engkau tahu yg terbaik...
lindungi dia ya Tuhan...
saya terlalu sayangkan dia..
malah seperti saya menyayangi adik beradik saya sendiri...
walaupun watak saya bersahaja... tp dia patut sedar yg saya tak berpura2 sayang pada dia...

airmata saya hanya gugur pada org istimewa seperti dia..
dan bila saya teringat pada dia..
saya pasti akan berdoa agar dia selamat dan bahagia...
saya masih rasa bersalah kerana jauhkan diri dari dia..
mungkin tak dia masih mengharapkan pendapat saya...?
mungkin tak dia rindukan saya...?
mungkin tak dia perlukan saya dalam hidup dia...?
kalau org lain tanya saya..saya akan jawab ya utk semua soalan tu...
dlm hati kecil saya, saya harap dia bg jawapan yg sama...

kita tak boleh kawal hati org...yg kita mampu ialah,jaga hati kita sendiri..
dan...
hati saya kata, saya sayang dia...dan masih sayang dia walaupun dia ada org itu...
sekali lagi...saya minta maaf kerana menghukum dia atas kesalahan org lain...
mungkin Tuhan cuba nak tunjuk sesuatu pada kita...
mungkin Tuhan nak kita berfikir...
mungkin Tuhan mahu kita lebih menghargai....

to my pengapit pengantin kesygan...

Comments

Anonymous said…
what the heck jiwang2an nih...
mama hanim said…
oiiit apsal tiba tiba dok emo pulak ni.. rasanya org yg dirindui tu dah cukup dewasa untuk membuat keputusan, walaupun keputusan tu bukan seperti yang kita nak. Kalau tak, tak lah org kata cinta itu buta.
iu rf said…
hanya boleh doakan jer..
setuju ngan mama hanim.. tp jangan menjauhkan diri.. silaturrahim seeloknya harus diteruskan ..klu ada yg blh ditlg..hulurkan .. yg penting doakan...doakan...doakan.. utk kebahagian semua...
selebihnya tu biar Dia yg menentukan.

jgn cedey2 ye!
AdziAdi said…
jaja, whoever this person is, maybe dia tahu (or at least dia rasa dia tau) apa yang dia cari, and apa yang dia nak... kita sebagai sahabat hanya mampu memerhati n memberi pendapat mana yg patut (or at least yg kita rasa patut)... but still the decision lies within that person, we just have to be happy for them... if things turned out to be bad for that person, then we, sebagai org yg rapat with that person, should just be prepared to give whatever we could offer to help...
:cahya schatz: said…
anonymous : WTH?? siapakah...?
stended la..kdg2 kena ada perasaaan2 sket...huhuuu....

mama : ha ah...cinta itu buta..jz rasa terkilan kalau dah terlambat nak sedarkan yg kdg2 kena celik2 sket..

kak iu : tak sedey...jz tetiba rindu bertandang..ewaaahh..
:cahya schatz: said…
zizi : amboi...tetiba jer berdesup kuar falsafah...huhuuu...
rindu nak lepak sama2 la zi...

ha ah...itu la yg aku buat skg..aku dah nasihat..dan dia dah buat keputusan sendiri..so..skg jz biar..
n prepare a shoulder dan 2 telinga if dia needs help...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003