ani berseri2 n suuiiiieeeett.....

Salam dan Hallo...

sapa ani..?
bukan nak cerita pasal ani pon..
nak cerita pasal anniversary... :)

tahun ni...kiranyer...dah 9 tahun encik suami dan i jd kekasih...
*blushing*
dia tetap besfren..
n ofkos...
tetap encik suami kesayangan daku...
*blushing* skali gi...
iyer...kami kawan dari darjah 4..
tapi bukan bercinta dari darjah 4 ok..

utk anniversary kawen, encik suami decide utk beli benda yg kami dua org buleh guna..
br 2 kali...

1st...beli wii...
last2 encik suami yg pulun main sorang...
tak salah kan dia la..i yg tak brapa nak berkecimpung dlm game2 nih..
br try main boling 4,5x ...dah tau mcmn nak bg strike..
tu br TRY....belum betul2 main lagi...

2nd anniversary kawen...
takder hadiah..sbb ada liya...
berbaloi2... :D
special present ever...!!

tp dok kenen jugak encik suami beli dslr...
namun....
















abaikan.


cerita pasal hadiah anniversary couple kami pulak...
kami slalu beli benda pair.. suka..! :)


tahun 2002..
kasut leather brand puma..
bukan pair pon sbnrnya...
tp ala2 sama..
encik suami beli dulu..
pastu...
i kuar ngan pantaians (hosmet masa kat UM)...jumpa kasut yg ala2 sama..
berdesup i beli... 1st time beli kasut branded n rega 100 lebih...
menggeletar jer time nak bayar...
tp ternyata....i pakai kasut tu smp tapak dia hancur...
sedap gilerrrsss....

penat dah cari kat google nak tunjuk gmbr yg sama..
maybe itu design di masa terlampau lampau...
lebih kurang mcm ni la kasut kami..
tp stripe straight2 jer..tak der silang2 mcm tu...n leather warna brown..


tahun 2003
before encik suami fly...encik suami bg jam pair.. :)

kesahnyer...
jam i hilang masa nak pi kenduri che pah tahun 2007...
tak tau hilang kat mana...buleh tak sedar...smp kat kenduri, nak tgk jam...br perasan tak der...
blk rumah... siap pi blk kat stesen minyak, tanya ada nmpk jam i tak...
i rasa..kalau ada pon...konpem2 org pam minyak tuh dah plan nak pi gadai kat kedai pajak mana...
eyh..tak elok berburuk sangka... Astaghfirullahalazeem...
pastu...masa besday tahun 2007 tu... encik suami belikan jam exactly the same utk i... terharu..
rasa nak peluk2 cina kedai tu sbb still ada design jam tuh...

amboi...yg encik suami tlg beli tak der pulak nak peluk...hahhaha...
aiipp!! time tu tak kawen lg...

neexxxttt!
tahun 2004.

sepasang wallet n purse...
sangat suka purse nih..
yg i punya ada kat mesia..yg dlm gmbr, encik suami punya...
purse i..design yg sama tp panjang...eyh...lebar....
ada kesah gak pasal purse tuh..

(citer panas kena guna 'aku')
pada suatu hari, tahun 2007..
lokasinya di opis kat klang...
ada la 3 org india yg kureng berakal dtg kat opis aku.. mintak sedekah..
sorang bapak n 2 anak dgn gaya pemintak sedekah...
mula2 aku kata...ok..tunggu 5minit..
aku nak pi beli makanan sbb dia kata dah lama tak makan......
dia kata..'tak mau kak...kak bg seringgit pon cukup...aku nak beli roti canai kat bawah..'
so..aku bg singgit..
pastu..yg kecik tu sebok buat isyarat2 konon2 bless aku la...
bapak dia kata...anak dia bisu...
dia nak bg something kat aku.. konon2 tanda thanks la..
dia suruh aku pusing mengadap anak dia yg bisu tu..
aku mcm bengong 5minit...ikut ja isyarat budak bisu tu...
rupa2nya dia nak bg number ekor...
last2...depa yg menang loteri sbb amek purse aku...dan didalamnya terkandung rm150, fresh lg dari ATM...

bodoooo laa...

aku terus bgtau boss yg aku dah kena rompak...
rompak ker...? bukan aku yg bagi...??
hahahhahaa...
gelakkan diri sendiri..
bos yg baek hati itu pon mula memberi tazkirah sbb aku ni berhati mulia sangat...
esoknya...boss bg rm150 utk aku belanja...
dia kata kesian kat aku...
tak tau nak senyum ka nangis... :P

tamat citer.
eh.belum...
disebabkan purse n kad2 i suma hilang..
i mintak cuti nak blk penang...
kebetulan encik suami yg time tu berstatuskan boifren i, blk mesia...

suddenly family decide nak tunangkan kami...
jeng3...
episod baru pulak...
blk klang senin tu..berstatuskan tunangan orang...hihiiii...

lepas 2 bulan...
purse i jumpa blk..
india tu pi buang kat glenmarie..
waah..wah..wah..ko kata ko tak makan...
ko curi purse kat klang...smp ke glenmarie ko buang..larat pulaakkk...??
kebetulan, org yg jumpa purse tu kerja kat company anta2 barang...
hah..tak ke tekejut bonda i tetiba lori besar parking depan rumah..
ingatkan saper la nak anta keta ke sebijik kan...
tup2..driver lori hulur purse i...
suma lengkap...
kad2...gambar encik suami turut selamat (macam la india tu hingin...)
duit ofkos la tak der...
smp duit 1sen pon dia amek...
tak per la..pusing2 lu masuk neraka jugak...
the end.

tahun 2005..
i tak tau kenapa tak dak hadiah pair...
mungkin simpan duit nak kawen..hahhaaa..

tahun selepas itu...2006
baju pair..
i beli kat PDI... excited tgk baju pair2..
kalau tak salah...i beli baju ni masa dekat2 nak praktikal kot...
tgk ada byk choice tapi..kekandaku itu...kalau tak belang..kotak2 ler taste nyer..
terus terang jer la i cakap...
skg i dah tak muat pakai baju tu..

tahun 2007...
bertunang dan kawen... :D
duit gaji kerja 11 bulan...simpan punya simpan... cukup utk beli cincin seketoi utk encik suami..
tu pon dah berpeluh...hahahhaa....

terukir di dalam nyer...
'ONE AND ONLY - RAZIF'  kat cincin i...
'ONE AND ONLY - LIZA'  kat cincin encik suami...

selain cincin, untuk hantaran...kami beli jam pair lg... :P
kira tercover la tahun 2005 nyer...huhuuu...

(amek dari album kawen)

tahun 2008 pon menjelma..
by april, i fly ke jerman...
october...encik suami bawak terbang ke kota chenta utk honeymoon...
ceewaaahh....
bersempena anniversary...kami beli ini..
dan ini...
beli dari disneyland paris..

yg mug tu...dok guna kat rumah...
yg cawan separuh tu..simpan wat kenang2an...

tahun lepas..2009..sebuk ngan mengandung n bersalin...
liya lahir 24 oct, sama tarikh ngan kami fly pi paris...
tapi....sabtu lepas jumpa jugak benda menarik tertarek... :)

hheheee...baju yg ala2 pair...
sukaaa....!

lepas ni nak apa pulak...?

nota kaki :
dok aim cadar pair kat ROOM,mid valley dari 5,6 tahun lepas...
tapi kat bantal dia...satu 'ADAM'... satu 'EVE'...mmmm

Comments

CIK NANA said…
happy anniversary!!!
Moga bahagia selamanya..
Muahh to u and liya!!
Neny said…
oh, kena pukau ke ngan india2 tu? Bahayanya!!!

ooo...aritu gi Mainz tangkap baju2 tu la ye?
:: butterfly :: said…
ehh??? mug yg 1st tu samer la ngn kite punye ehehe

p/s: tahun depan si dia bagi baby pair plak kot ;)
:cahya schatz: said…
cik nana : anniversary i bulan oct ngan dec la..hehhee...
tengkiu anyway...
entry ni saja2 buat sbb beli baju pair ritu... :)

kak neny : tak sure la kena pukau ke tak..benda tu jd cepat sgt..dia suruh pusing...org pun pusing..
depa kan bertiga...mcmn nak tgk tiga2 org...huhuuu..
tak plan pon nak beli baju..matt try sweater...tp ternampak baju ala2 sama... :P itu namanya rejeki..

butterfly : musti anda beli kat st micheal... :P
waaahhh...kalau ada rezeki...baby pair tu mungkin....tp yg pasti... bukan tahun depan... hahahhaa..
iLhAm said…
sweeeeeetnya kak liza!!!..=).
happy anniversary gak!!
semoga akak kekal bahagia dunia & akhirat!! ^^...aminnn..
Aan Andes said…
kasut puma tu best kan, my first leather sandal jugak n terketar2 nk bayar. lepas pakai sampai rosak try cari balik dah takde. whyyyyyyy. rasa mcm laku je..

happy anniversary to u. moga happy sentiasa dan kasih sayang berpanjangan :)
Lady Dyla said…
Eppi anni..
uahhhh.. shweetnyeee...
:cahya schatz: said…
thanks u'olz for all doa2...
but again..my anniversary on oct ngan dec la..
baju tu beli lewat..huuuu...

ilham : timaseh...amin..amin..

aan andes : u pon ada kasut tu..? serius best kasut tu kan... :)

dyla : timaseh...buleh buat idea utk anniversary u pulak..huhuuu... :)
eppi eniv .cahya ;-) ... wah teruja baca kisa cahya nie ..nostalgia tue ;-)
:cahya schatz: said…
kak diana :
positifnya..rasa seronok sambut anniversary..ada brg2 utk jd kenangan..
negatifnya..tak byk brg utk pair2.. bila 1 tahun terskip..rasa tak best dah...
iu rf said…
hepi anniversary..=)
moga berbahgia selalu & berkekalan hingga ke syurga.. heheh
dahliya said…
bj yg last skali tu, yg kanan tu sure bj ko kn ja... heheheh
:cahya schatz: said…
kak iu : tengkiu... :)

yaya : hehhee...mcmn buleh teka betoi nih...(buat² blur...)
sitifizziefizz said…
baru terbaca, comelnya =) tersenyum eden =D

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003