berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, January 8, 2010

tapak kaki

salam and hallo...



tapak kaki 3rd week


tapak kaki 5th week

tapak kaki 8th week

tapak kaki 11th week

macam tak der keje lain kan...dok tayang tapak kaki anak dara i...
huhuuu...
bila dah ada week by week punya gmbr..
rasa seronok tgk liya membesar bagai johan... :)
dari tapak kaki tu besar 2jari i...smp skg dah makin lebar...

susah sebenarnya nak amek gmbr kaki dia...
dia punya kodek tak hengat...
dari 6keping gmbr...belum konpem dapat 1 gmbr kaki yg clear..
yg ada² tu pon...kira hasil ke'terror'an mama dia la..
mungkin kalau dapat dslr akan lebih terror...mungkin..!
lalalalalaaa~~~



harini...TERjalan² kat blog babyibu..
n ibu cerita pasal 'Baby Prints Mementos'..

i ada buat utk liya masa umur dia sebulan..
kengkonon nak buat masa time lahir.. sbb tgk kat website hospital, depa ada buat cop ngan waterkaler kat 'mutterpass' @ buku checkup mak...
tp time i bersalin...tak buat la pulak..demm..

bila liya dah umur seminggu...dok sebut² kat encik suami pasal cop tuh..
ada byk jenis rupanya...
encik suami pon survey kat amazon...n beli... €9.99..


n lepas umur liya sebulan, cahya pon cop! (jgn tanya kenapa dah umur sebulan br buat cop tuh...)
dan...hasilnya...
 
zoom sket...
 
dapat skali ngan stand...


nak cop kaki pon bukan senang cik kiah ooi...
2,3x gak la uli balik clay tuh...
nasib baek style tekan...kalau style celup alamatnya tup² jari liya jd 8...
uh..!
i plan nak buat tiap² tahun...
so..tgh² tapak kaki tu..i dah cucuk ngan lidi nama n umur liya time buat cop tuh...
bravo...bravo..mama liya sangat hebat...!

p/s: teringin nak supply kat kengkawan kat mesia... (smbl berangan tongkat dagu..)

7 comments:

iu rf said...

cutenye tpt cop tpk kaki tu.. tambah cute bile si cute liya menapak kt ctu..ehehe

CIK NANA said...

cun..
i like..
brapa hengget tue..
cahya,kim slm muah muah kat liya and once u balik mesia, should hang out together k?? :)

Jalak Lenteng said...

hmm..mase cukoq jambui liya tu kitorang dah pegang dah menda alah camni kat toys R'us tuk adiah liya..mmg nampak menarik, jakun jap mase tu.tapi xjadi bli sebab kecik sangat hadiah kongsi 5 org hahaha

4 Kay-E said...

Alaa... Jauh sgt tu...
Kena tunggu ada orang sponsor.. :P
Insya-Allah.. one fine day.. Mana tau kan?

m@Ri@ said...

boleh2 supply kt malaysia yek..hehe..nk kena cr gak ni..mcm menarik..;)

..:: WiRdA ::.. said...

wei aku pun dok berangan nk buat cop dari lahir..tapi tak terbeli waterkaler tu..last2 umur dia dh 9 bulan baru jumpa watercolor..tp aku tak buat2 pun..huhu..so aku tunggu sethn laa..hahaha..tu clay tu hg supply laa kat aku..haha

:cahya schatz: said...

kak iu : tapak kaki piyah pon mesti kiut jugak... :)

nana : i beli kat sini 10€..lebih kurang rm50...
hangout..?wahh..menarik..tp mesti tak sempat..blk mesia setahun skali..time tu nak cover jumpa suma anak beranak...huhuu...

jalak : mmg menarik...awat korang tak beli sorang 1..cukup utk cop kaki liya smp 5thn...hehehee...

pn nazlita : sila...sila... kot² sesat mai belah2 sini..mesti kena singgah rumah i k... :)

maria : mmg dok plan nak supply kat mesia benda2 menarik... tuunngguu....time tu..maria musti jd pelanggan i taw...(paksa..hahahaaa..)

wirda : tunggu aku pulak bukak eKedai...huhuu... :)