oh dslr...

Salam dan Hallo...

harini hari selasa...
encik suami nak urus pasal surat² utk daftar masuk uni sambung blaja..
so dia amek cuti 1 hari memandangkan dekat pukul 2ptg, br suma benda setel...
kat sini, setengah² company tak der office hour..
syarat... kerja 40 hours seminggu..
tak kesah ler ko nak datang pukul 14 ker... blk pukul 23 ker...
asalkan...hujung minggu cukup ko nyer working hours = 40jam...

encik suami mmg menggunakan kelebihan yg diberi sebaiknya...
rasanya....since cahya datang sini...buleh kira ngan jari dia pi kerja pukul 9pg ke bawah...
selalunya time² tu...dia dok berdengkur elok jer kat sblh i.... huhuuu....
pastu jgn ler ditanya kenapa pukul 7ptg pon dia tak blk² lg dari opis...
ok..tutup cerita pasal tu..

bukak gossip kedua...

kul 3ptg, ada termin ngan hautartz (pakar kulit)... termin utk liya..
ada mcm tompok panau kat kepala dia...
macam jer... bukan panau...
so..td meredah senow yg sungguh ler amat sejuk skali itu...
jalan 2,3 meter...rasa la ke'europe'an nyer... weee hhuuu..jalan dlm senow...
masuk 3meter setengah.... arrrgghhh....sanggup lg berpeluh ketiak kat mesia...

tak der apa yg menarik jd kat hautartz...
melainkan doktor n pekerja² klinik kata liya comey...
stended! tgk mama liya la...

lepas pegi klinik..
alang² encik suami cuti...kami pi la kedai gmbr.. nak amek gmbr utk pasport liya...
haaa...kat sini br start citer yg i nak cerita...
encik suami tanya nak pi kedai murah ka mahal...
cahya kata murah la..
tp encik suami belok masuk kedai mahal... dgn harapan... kualiti lebih elok...
mmg la tersangat elok...


gambar pasport liya

4 keping gambar lain size 5R...

dia punya tmpt letak gmbr...
cantekk.....mmg cantek...
secantek harganya...

nampak tak rega dia berapa...?
utk 4keping gmbr pasport...n 4 keping gmbr 5R yg telah diedit utk men'cun'kan liya...
€47.50

hah! hambek ko...rm230++...
dah buleh cuci gmbr 8 album dah kat mesia weeyyyhh....
demm...


tgk la makcik cun yg amek gmbr liya...

dia adalah nenek tua yg mempunyai sijil kepakaran dlm fotografi okkk...
i tetap hangin sbb takat edit gmbr guna photoshop tuh...i pon masuk kategori terer taw...
alasan dia...dia tak leh bg senang2 hasil karya dia...
wooo...patut la sekeping gmbr smp 9 hengget ekau hentak...!

kalau la ada dslr sendiri... amek gmbr sendiri..pastu pi cuci kat mesin segera kat REAL tu...br 19sen...

Comments

iu rf said…
sabo jek ek org kedai tu pow korang...
aritu hb ngan akak wat sdiri gamba paspot bb..mmg ssh sket nk amik gamba sbb bb gerak2 jek..huhuhu..then.. print sdiri kt kdai.. 20 sen.. mmg berbaloi2....

p.s : takpe liza.. usah menyesal.. anggap jek ni adiah tuk liya ci comeyyy... duit leh di cari...gegege
..:: WiRdA ::.. said…
humangaihh mahainye..
haha makcik tu amik style laa..dok dlm bakul..
kat mesia dulu anak buah aku 3 bulan amik gambar paspot, abg aku kena pegang dia dari bawah..terus muka monyok ngan bahu naik keatas..huhu
tp last month irfan amik gambar passport ok je..muka buat pelik sj..ok laa takyah pegang sbb dh bleh duduk..
Neny said…
whoaaa...juling mata i tgk rega dia. Xpe la, mmg cantik gambar liya tu.

Insyaallah, kalau dok sebut selalu pasal DSLR tu, one day akan dpt gak.

Go Liza go!!! (sila sebut selalu `DSLR abg´...hehehe)
Piza said…
Huih... sabo jek laa. Better "invest" dslr la liza. Mungkin Razif akan consider kalo ko tekankan perkataan "invest" tu. :P
Ajzie said…
hahahah kelakar la cahaya nih...dan kdgkala cumel dengan ayat2 yg digunakan...

apa lagi sambar lah seketul slr di harijadi mu tahun ini.. pasni boleh jadi photograper utk anak2...
:cahya schatz: said…
kak ayu : tak tau la 'pow' tu istilah yg sesuai ke tak..sbb kat jerman ni..benda² servis mmg mahal... nak upah buat kunci pon mahal..
mula² mmg terpk nak buat sendiri.. tp matt takut tak betoi ukuran or salah posisi.. so..pi kedai..settle.

wirda : anak buah aku pon mak dia pegang..dah la pipi tembam..jd terpelosok jer..

kak neny : cantek mmg cantek..tp tak puaih hati sbb mahal melampau sgt... kalau tak takat double or triple..then membebel la jgk..tp tak der la bengang sgt...ni berganda² mahalnyer.. seni ler kunun...huh..

piza : really good idea.. :D

kak ajzie : iyer kak ajzie..saya mmg cumel..eyh... :P
kalau nak tunggu bday..lmbt sgt..bulan 11..huhuu...anniversary pulak bulan doblas..
nak kena cipta tarikh lain awal2 tahun ni..mintak matt beli hadiah utk liza masa bday dia..aci tak..?
ouh..terbalik sudaaa... :))

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO