kaji cuaca

Salam dan Hallo...

rasa mandom..
i baru blk dari kinderartz.. bawak liya jumpa doktor lepas dah 2weeks dia selsema..
before new year dah bwk skali.. tp tak dak beza...
kalau dah besar sket buleh jugak nak suruh seyh² kat tisu...
ni kecik laie...dok soksek2... meleleh hingus tu kat pipi...
naseb baek la dia dok gian senyum...
batuk² pon..senyum.. soksek² pon.. senyum...
gamak nyer kalau dia dah boring senyum.. br dia nak meragam kot bila hingus meleleh² kat pipi dia..



cuaca dilaporkan terang hari ini...
matahari tak menyorok dah.. mmg terang harini..
TAPI... -4°c!!
pg td time encik suami nak pi kerja -6°c..
kuar kejap pon dah beku suma hingus...huhuuu...

semalam, snow turun.. tp rintik2 sepanjang hari...
namun begitu...suma tempat lapang jadik putih... termasuk la jalan depan rumah i...
eyh..ada ker istilah salji rintik2...?
tp korang buleh paham kan keadaan salji rintik2...?

kalau tgk weather forecast kat atas tu... friday n saturday akan snow laie...
suka snow...tp tak suka sejuk..
mcmn tuh..
jawabnya i ni kena dok kat tempat yg taraf² ice factory kat the mines wonderland jer la...
agak² tak tahan...kuar building tu...
kat sini.. kalau sejuk dlm rumah...kuar...terus beku... wakakakaa...

skg ni.. air², sayur² n buah² suma berada di balkoni, luar rumah..
sonang...
suhu dicatatkan lebih sejuk dari peti ais...
kalau ayam ngan daging pon buleh lambak jer kat luar takat sehari semalam tuh...
maintain jer kesegarannyer...

ouh...baru sedar... winter kali ni tak der lgsg gambar i ngan seleji..
kesian i kan...
ntah haper² ntah...dok langut jer tgk seleji depan mata...

so..td... amek gak sekeping..


gambar kedua : atas ihsan encik suami yg kesian tgk bininyer posing n amek gmbr sendiri...

Comments

Jalak Lenteng said…
hai..dah tukaq karier ka??
Nadiah Sidek said…
kat sana baru snow ke? kat sini salji dh tebal dh. 2-3 ari snow turun, ribut salji pun dh 2-3 kali jd
rubaizah said…
comelnyer liya ngan baju tebal dia tuh...
Ajzie said…
liya sudah keluar berjalan bermain snow yea... hihih
:cahya schatz: said…
jalak : sapa yg dah tukaq karier..? papa liya yg terpaksa jg photographer ker mama liya yg dah jd tukang kaji cuaca..? huhuuu...

nadiah : dah byk kali..tp tak bekesempatan nak amek gmbr.. b4 krismas tuhari..lebat tahap tenggelam buku lali..tp tgk jer..tak amek gmbr..

baizah : seronok mata memandang...berpeluh ketiak memakai...ahahhahaa....

kak azie : terpaksa keluar sbb pi klinik..liya tak pernah sentuh lg pon smp rini..
Neny said…
baca berita ari ni, weekend ni lg teruk woo...salji bakal menjadi lebih tebal. Meh berkampung di raunheim, nak? Kita pi main salji kat park belakang rumah i...liya tinggal ngan papa dia. Ok?
:cahya schatz: said…
kak neny : tinggal liya...?? tak nak la...lg sanggup bungkus liya tebal2 n bawak main seno sama2..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003