apa yg addicted sgt...

Salam dan Hallo...

well...well...well...
ni kira 2nd episode story pasal fesbuk...

selain dari gossip.... reconnect ngan kawan lama... gossip... mendekatkan yg jauh di mata... gossip... cari link bisnes...dan gossip...fesbuk jugak bertanggungjawab di atas masalah addicted terhadap game...
(tak leh apply kat encik suami sbb inbox fesbuk dia pon i yg tulong check...)

ok..ok..senang citer... i la org yg tertuduh...
dari before pregnant... i dah mula menceburi bidang fesbuk...
smp la skg..
TAPI masa pantang ritu pause la kejap..
erm....dlm 10hari cemtu...
huhuuu...

haritu, liya tak sehat...so dah slowkan permainan...
dah stop tanam pokok...dah stop masak2...dah stop pi fashion show..etc...

skg...liya dah sehat... dah back to dia punya time table...
jadi...i pon plan baeeekk punya utk i punya timetable...
benda2 wajib didulukan...masak...basuh membasuh...blogging...then fesbuk...
eyh...tambah sket lg sebelum blogging tu.. mandi... aktiviti di toilet... belek muka kat cermin...
sbbnya bila liya dah bukak mata...hancur la harapan mama nak belek jerawat ... tup² jer rasa kulit muka papa lg licin dari kulit muka mama...
eyh.

layan, layan jugak game...
tp takat 6 jer setiap season...
siap ada season okk....
kalau dah agak boring...delete game tu... add game lain..
mantain takat ENAM SAHAJA....

enam sahaja...??
hampeesssss.... :))


game 1 : tanam² pokok...dulu dok main game farm town...tp macam slow sket...so i layan farmville...buleh tanam,harvest, seed laju sbb ada mesen...tp dgr kata farm town pon dah ada mesen skg ni...patutkah i menoleh semula pada kenangan silam...?mesti la TAK,kan...?macam tak der keja lain nak jaga 2,3 farm...
bukannye dapat anugerah peladang pon...


game 2 : game masak²....bukan masak...tp manage restaurant...game ni saingan game cafe world... dulu layan cafe world jugak...tp memandangkan nak kena jaga lauk pauk dari basi...nak kena manage masa ikut time game pulak..tak der maknanya... so..i layan restaurant city ajer...di mana..kalau i tak masuk 8 hari pon..takat pekerja dier jer pengsan...tp tak hilangkan point game...huuhhuu....


game 3 : game ni paling rileks...tanam pokok tp tak mati2 walaupon sebulan dah pokok tu berbuah...game ni takat layan utk hilangkan stress tak dapat tanam pokok kat balkoni rumah... tp lately game ni kerap update.. dah banyak task kena buat every level...so terpaksa la bukak tiap2 hari jugak....lallalalaaa...lalalaa~~


game 4 : cita² kena tinggi ok...walaupun tak leh kerja di awan biru...haruslah i layan game airline ni... nmpk tak company i nama apa...? 'MAWAR AIRLINES' okkkk.... sungguh kemelayuan...nasib baek tak letak chempaka airlines ke...puspasari airlines ke...
game ni dulu tak best sgt...lately mcm laayaaann pulak...dia tak der kena jaga apa2...jz kena beli n manage flight jer...skg dah tau few tricks...so tu yg dok syok tgk duit ribu2 masuk akaun... agak nyer mcm tu la perasaan Tony Fernandes yer....


game 5 : feeling ala² diva....wajib...walaupun hidung kemek... STILL... yakin yg diri ini anggun... nampak nick i apa...? minah glemer...weelllll.....stended la kan..mmg glemer pon...
cara main game ni sama ngan mafia wars...dulu layan mafia wars..bila tau ngandung anak pmpn...terus beralih arah kepada game yg lebih girly... skg dah level 110.. game ni pon kalau tak masuk 42hari...tak der effect apa2...duit dlm akaun pon dah bermilllion²...suma benda dah beli...boifren pon dah ada 9!
tp...still laaaayyyaaaannnn.....


game 6 : game yg br join last 3 days sbb dah boring layan cafe world.... main2 ngan binatang...telah2 la nama pon zoo world kan... gaya mcm boring...tp sbb task dia still byk yg i tak dapat capai...i layan kan jugak... :P

nmpk sgt tak i tak der kerja....dah la dok main game...siap buat entry bergambar pasal game² i...
yg penting ialah time management yer tuan2 dan puan2...
time management....

ouh...nak kena masak... liya tgh tido...
tata...

Comments

Neny said…
mak aii...byk gak game mama si liya ni main rupanya. Ingat satu dua aje...ENAM rupanya. Liya, sila ngada2 sikit...kasi jeles sikit sama itu MAMA...hahaha
:cahya schatz: said…
kena 6 la...sbb bookmark dia takat 6 jer..
kalau buleh letak 10...mungkin 10 game yg org main...hahhahaha...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO