berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, March 27, 2009

huh....

lately blog ini jd blog tumpuan pulak...hohooo.
mana pi resepi2...?
mana pi gmbr2...?
ahhaa...jawapannya ialah...cahya tak masuk dapur...so tak der la resepi baru...
diterimakah...?
dan disebabkan lemau....cahya dah malas nak edit n load gmbr baru kat 3rd eye...

skg ni....sebuk baca pasal pregnancy n baby...( konon2 la...last baca ialah last week.. :P )
alhamdullillah takat nih...baby membesar dgn baik..papa pun maintain cool mcm biasa... (kenapa tetiba puji papa nih...)

dah 2hari cahya tak muntah2...smp la kelmarin..mula muntah blk..
br jer bercita2 nak kerjakan nasik n ulam sambal belacan...
baby mama nih...kasik la can...
tak per2...Allah dah bg rezeki lain utk baby mama...
kita dah ada tiket blk msia...!!
yeay...yeay...
n rezeki utk baby jugak...kita dapat tiket yg sangat murah...naik MAS pulak tu...direct smp msia....tak yah transit2...
syukur Alhamdullillah...
tetiba mama rasa nak buat suma benda....kuar cari souvenir utk family la...nak kemas rumah la..nak masak2 la...huh...
(maksudnya mama saja2 nak tambahkan aktiviti mama ngan baby...hehehe...tp last2...mama baring jer kat sofa...main facebook... :P)

apa lg mama nak cerita nih..td mcm byk idea...
mmm....

mmmm....

mm....hah!
mama dah buat senarai nak makan apa kat msia...n mama dah luahkan hasrat hati mama kat papa, mak tok n besfren2 mama...
depa kata on..! :D

ok la...mama nak set up blog baru kita nih...kasik canggih sket :)
eyh jap...lg satu...mama dok cari nama terbaik utk anak mama jugak... :)
be good ye sayang...nnt dah kuar dari perut mama...tak merasa dah makanan yg mama kunyah utk baby...hehhee... :)

Wednesday, March 25, 2009

2nd check up

yesterday, 24th march 2009...
cahya dapat dengar degup jantung baby lg...
pergh...lupa kejap cahya tgh lapar giler...huhuhuu..

pegi frauenartz utk 2nd check up..
kena amek darah...(byk giler okkk...)
pastu kena test urine...
then..jumpa doktor..
smlm check baby jer...dah besar dah baby mama... :D
dah nmpk otak anak mama yg bergeliga tuh...
lepas check baby...dapat buku data pregnancy..
doktor kata anak mama is in a very good condition...(bagus..bagus..nnt mama makan cucur udang lg utk dinner kita mlm ni... :P)
erm....then abih check up...
tak der check breast dah mcm 1st haritu...

cahya sangat gumbira... :)

n also dah mula mimpi2 makanan kat msia...perghhh...
n...mama dah mula cari nama utk anak mama... :) excited...!
thanks to papa for giving his best utk tlg mama dlm keadaan mcm ni...
luv u,pa...

Friday, March 13, 2009

1st check up

12 march 2009

1st check up kat frauenartz...
dapat dengar bunyi jantung baby...kuat..!!
terharu beb...but soooo happy...
due date ditambah 2weeks...jd 29 oktober...
tak kisah...asalkan baby selamat...

so..this time...check baby dalam perut..then buat test breast cancer...
pastu doktor bg nasihat kedebuk gedebak.....then bg buku pasal pregnancy...
dlm buku tu citer pasal ubat2...n test2 yg cahya akan lalui sepanjang pregnancy..
n also..benda apa yg insuran cover n apa yg cahya kena bayar...
doktor bg gmbr scan baby...tp cahya pun tak tau mana satu kepala..mana satu badan..
baby kecik sgt lg... tp mendengarkan bunyi jantung... perghh....berkobar2 anak mama nih... :)

n sempat jugak papa tanya doktor...anak mama ni sorang ke berdua ke bertiga...
doktor senyum jer... 'only one this time..'
ye la...cahya pun kurius la jugak...
tok wan kembar...papa pun kembar...kot2 anak mama ni datang sekali 2 ke...4 ke.... :)

sorang pun cahya happy....rezeki Tuhan nak bg kan... :)
dah setahun kami honeymoon...
maybe Allah nak suruh lebih bertanggungjawab.... (insaf 40saat...)

so far so good...walaupun cahya sangat lemau..

blk dari jumpa doktor...
mula sebarkan ke seantero dunia ttg kewujudan R&L jr... :D
n suma suggest bersalin kat sini atas sebab2 yg sangat kukuh...
terutama skali bab insuran n pasal visa baby nnt..

till then...looking forward utk 2nd check up next two weeks... :)
be good,baby... *hugs*

Monday, March 9, 2009

R&L jr is coming.... :D

Alhamdullillah...good news...!!
lately cahya sangat gering...tp gering yg menggembirakan hati..
since last tuesday, suma benda yg cahya makan,kuar blk..
plus selalu terbau benda2 yg tak best...
termasuk la bau perfume n deudorant encik suami...

kebetulan wawa n min ada kat rumah...blk dari heidelberg...tgk cahya dok tersadai,br lepas muntah...depa dok keep wishing tahniah! tahniah!
hahaha...

on thursday, cahya ngan kak neny pegi epot...anta kak ina..
lepas epot,pegi frankfurt ngan fatah n ain...
kebetulan depa pun pi anta kak ina..
time lunch,masuk kedai doy doy (kebab haus), cahya dah mula buat muka pelik...sbb bau dlm kedai tu suma menusuk hidung beta secara berlumba2..
bau daging panggang..bau roti bakar..bau org... :(
aaaabbbbbaaaannnnggggg.....!!!
kak neny macam paham jer...kami makan cepat2 then kuar mencari udara segar...
peeuuuwww....!
blk tu,lepak n dinner rumah kak neny...
tgh ramai2 tu...tekak cahya mengembang lg...
tanpa disuruh2....uweeeekkk...uuuwwweeekkk...
bertambah la ramai yg dok wish tahniah! tahniah!

n yesterday...
encik suami belikan pregnant kit..
pg saturday,abg yatim(seorang senior kami yg datang meeting kat prague) nak blk msia..transit di frankfurt..sorry...cahya sangat la lemau..
tak der makanan lgsg dalam badan..
razif pegi sorang...n cahya buat pregnancy test tu..

bg sapa2 yg tak tau mksd dua line...jgn cuak...
ni cahya nak bgtau...mksdnya POSITIVE..!!!

world..i'm pregnant!!

blk dari epot...encik suami tak sabar nak tau result...he is soooo happy...
n now...terpaksa la encik suami buat kerja rumah..
so far..nampak ikhlas... :D
basuh baju...kemas dapur...masakkan lunch n dinner...
but..seriusly...i'm nervous...
n tak sangka pregnant seletih ni...
cahya tak leh berdiri lama...n bila muntah...terus rasa lemau... :(
apapun...kalau senang2 nak pregnant...takkan nak hilangkan dosa kan..?
anak mama...i'm waiting for you... :D

Monday, March 2, 2009

dan sebenarnya....

salam..
huh...akhirnya terwujud la jugak blog ala2 tmpt luahan perasaan nih..
dan sebenarnya...ini blog ke 5 cahya...(keh...keh...keh...)
ada blog masak...ada blog gmbr2...ada blog info2 apa ntah...
ada yg terpublish..n ada gak yg utk tatapan diri sendiri...
cahya pun tak tau kenapa jadi mcm tu...
blog ni..cahya publish sbb t'pk nak record n share pengalaman hidop..(macam best :P)
apapun...cahya perkenalkan diri dulu aa...
beta,cahya...(bukan nama sebenar...)..berkawen ngan sahabat cahya dari darjah 4 iaitu matt (nama sebenar...)..
mesti la letak gmbr cun dulu kan....
dan sebenarnya cahya ni sgt weird bila amek gmbr.... :P


dah la...tak nak la promote lelebey kan..
kang... korang saket hati then korang tak nak bukak dah blog nih...hohooho....
okies...

chow chin chow....