makan² utk party bye²

Salam dan Hallo...

first....
nak canang kat semua org yg harini... cahya dah MERDEKA...
den dah abih pantang..
NAMUN BEGITU..
sebab cahya breastfeed liya sepenuhnya... maka STILL kena jaga makan..
supaya...
liya akan tetap sehat...anggun dan menawan... :D

cerita kedua..
semalam, bersamaan 6 dec 2009..
cahya n encik suami jd host kepada farewell party Zul, Godi n Azrul...
depa dah nak blk mesia for good end of this month...
nak story sket pasal party smlm...
pelakon² utama mula mai rumah cahya on saturday utk einkaufen (sopping) barang² nak masak...
before tu...dah siap2 create event kat fesbuk utk jemput kawan2 yg pelakon² utama dah listkan..
ada dalam 40 worang! wow... big party!

perbelanjaan ditanggung sepenuhnya oleh pelakon² utama..
timakaseh...kenyang perut den...
sabtu malam... pelakon² utama tunjuk bakat memasak...
bravo utk chef godi utk menu nasik ayam yg menjadi pojaan ramai org di hari sabtu ituw... 
bravo utk chef zul kerana berjaya memastikan segala kelengkapan (alat² dan bahan²) memasak lengkap dan bersih...
bravo utk chef azrul utk sos² nasik ayam, keropok grg dan task² yg lain...
ouh...tak lupa juga...utk encik suami yg telah menunjuk bakat masak sup daging yg DIA KATA SEDAP utk dinner mlm sabtu ituw...
paling penting... bravo 2x ganda utk cahya... :D
cahya yg konon2 tak mau buat apa sbb pantang ada lg sehari telah berjaya buat nasi daging, air asam n acar rampai...
n ofkos! cahya dibantu oleh pelakon² utama dan encik suami...
last but not least... bravo 3x ganda utk liya raihany sbb relax n buat hal sendiri sementara mama dok terkebil2 cari suma barang kat dapur lepas 40hari lebih tak masuk dapur...
kesimpulannya bravo 5x utk suma... :D

hari ahad..
serius!! bagai nak rak lantai rumah cahya...
n...
serius!! rasa mcm kenduri kat mesia...
BEST!

menu...
nasi ayam yg sedap n nasi daging yg kurang sedap...
menu² beranak terdiri dari...
kak ina bawak kuih bom n sempat buat kuih badak berendam @ puteri mandi @ puteri badak mandi berendam..
kak atie bawak bihun grg..
kak neny bawak triffle...
kak rahmah bawak tiramisu n kueh pandan bakar..
semua² sedap...!

aktiviti ialah
makan pastu... main wii pastu... makan pastu... makan pastu... gossip
gelak
makan
nyanyi sambil main gitar
makan
gossip
makan
makan
gelak
makan

dah cukup...
 
pada pelakon² tambahan...
encik suami, cahya n baby liya nak ucapan all the best utk hari² yg mendatang...
Insya Allah...panjang umur jumpa lagi...
thanks n sorry for everything...
halalkan suma² yg teramek... termakan... termelawak...

note : gmbr akan diload kemudian..kesulitan amatlah dikesali

Comments

:: butterfly :: said…
selamat menyambut hari kemerdekaan ;)
Ajzie said…
wah aktiviti mu adalah :-
makan pastu... main wii pastu... makan pastu... makan pastu... gossip
gelak
makan
nyanyi sambil main gitar
makan
gossip
makan
makan
gelak
makan


berapa kali makan da...hihihi
8kali makan.
2kali gossip (bahaya nih)
2kali gelak (seronok seronok)
main wii Wow sungguh menghiburkan...
nyanyi sambil main gitar.. wahhh syahdu...nyanyi lagu "Bertemu dan perpisahan adat manusia biasaaaaa... sambung sambung.. hihi
:cahya schatz: said…
hahaha...mmg byk kali makan...
guna rice cooker besar pon 8x masak...bayangkan...
Kak Atie said…
apa pulak nasi daging tak sedap, sedap la, paling sedap air asamnya, fuh bertambah2 kak atie makan hari tu, balik rumah siap rasa mcm menyesal sbb tak mintak tapau sikit...serius sedap...
:cahya schatz: said…
thanks kak atie...
kalau mintak nak tapau nasik mmg tak dpt la..
mlm tu masak lg seperiuk besar pon abis...huhuuu
tp sambal utk air asam ngan rempah yg liza dah bancuh utk nasi daging ada lebih...
cukup utk masak lg 2kg beras... :)
apapon..tak leh lawan ngan bihun grg kak atie...
Jalak Lenteng said…
8x ke makan?? lupe lak brape kali aku makan hehehe anyway memang meriahh, tu pon blom lagi karaoke to the max!
:cahya schatz: said…
jalak lenteng : bab makan aku tak leh tulong kira..terpulang pada siapakah org yg makan...
tp bab masak nasik...mmg 8x...
4 periuk nasik ayam...4 periuk nasik daging...
Ajzie said…
8kali masak. wahhhhhh.. kalau la rumah di kak azi nih.. cuma ada rice cooker kecil nak berapa kali masak nih yea?
:cahya schatz: said…
kat rumah liza ada 1 rice cooker kecik...1 rice cooker besaq..
tu pon puaih meminjam...
import periuk nasik dari kampong sebelah...huhuuuu...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO