bukan tapi bukan...

entry ni akan beremosi...
sebabnya cahya mmg tgh beremosi tidak stabil...

cahya bukan pengemas..tp cahya bukan la pensepah..
part ni rasanya pantaians paling paham..
cahya tak der la mcm 'monk' yg nak sumanya susun teratur all the time..
cahya would prefer kalau suma terletak kena kat tempat dia..
contoh :
1.pinggan kat dapur..sepah pon tak per..asalkan dia kat dapur bukan kat ruang tamu...
2.baju kat bilik tidur... tak berlipat or sepok2 kat dlm bakul pon tak per... asalkan baju2 tu tak bersidai kat kerusi meja makan...

toooolong la...jgn nak letak barang merata...pastu nak hempas2 benda lain sbb cari barang tak jumpa... buat i pun rasa nak hempok² u pulak.

cahya bukan selalu punctual..tp cahya tak kan lewat without reason...
abah ajar cahya to be punctual... skg abah dah tak kisah dah...
tp,penah dulu abah pegi hostel,janji ngan cahya pukul 3ptg...cahya br blk camping...kalut2 angkat barang...kul 3.05ptg, cari abah dah tak der kat car park... rupanya abah dah blk....
smp skg cahya ingat!
n smp skg cahya kinda fobia nak berjanji pasal masa ngan org..
bila dah kawen n ada anak... rasa mcm suma² nak kena buat 2,3jam awal bila dah berjanji ngan org...
tak per la...at least, saya buleh menjadi lebih berdisiplin...
but pleezz la... jgn bg reason sbb TIDO maka dengan itu anda mungkir janji ngan saya...
saya bakar katil awak nnt...

cahya bukan tak takut Tuhan...tp cahya bukan alim...
jangan salahkan abah n bonda kalau cahya bodoh bab agama...
depa dah ajar semua yg patut cahya blaja sbg sorang anak..
dulu dok doa la semoga dapat suami yg baek rohani dan jasmani..
so, dah ada suami... encik suami pulak jd cekgu agama cahya..
ouhh....cahya yg jahat..
sedar...bukan tak sedar...
buat ibadat takat yg wajib...
tp bab rezeki...tau pulak nak frust2 kalau Tuhan bg rezeki sket...
ya Allah...amponn...!

cahya bukan panas baran..tp cahya bukan org yg sgt penyabar...
sila refer pada family dan kawan²... ouh..kecuali adik lelaki cahya sbb dia kurang berperasaan...
susah sgt cahya nak marah.. mungkin sbb dah lama train utk berpikiran positif...
positif sgt pon susah gak sebenarnya...
maybe part ni cahya ikut abah.. bila marah, diam...
ouh..tak..cahya ikut bonda...bila marah, senyum...
hurm...cahya rasa cahya gabungan abah ngan bonda la...
bila marah, diam n senyum...
n bila tak tahan sgt...menangis...
itu tak ikut sapa2....mmg perangai cahya...
kalau ngan family or kawan2... marah takat 5,10minit....then buleh gelak sama² blk..
tapi...kalau ngan encik suami... tahan² marah... 2,3jam buleh nangih...
sila take note yer encik suami...bila saya menangis...mungkin saya sedey...atau mungkin awak ada buat salah... cekidaut!

cahya bukan tak der perasaan... tp cahya bukan org yg suka beremosi...
member pernah tanya mcmn cahya buleh in long distance relationship lama² n tak pernah gaduh...
i seorang yg positif...kan dah bgtau td...
contohnya setiap kali anta encik suami ke epot, cahya tak pernah nangis even org lain dah soksek2..
bukan tak rasa sedih... tp i seorang yg positif...
bila org lain tgh bengang...automatik, cahya akan jd cool..
tp..bila org lain cool, cahya pulak yg cepat melatah...apakah perangai sebegitu mulia..?
TIDAK jawapannya...

dah la..tetiba rasa emosi dah stabil..
pastu tak der idea dah nak type apa...
nak membaca utk liya raihany pulak....
end.

Comments

ummiluqman@azma said…
tengah seronok baca tetiba dah habis:)..liya apa kabar? misti cute miut kan. take care
:cahya schatz: said…
hehhee...mcm tu la kak azma..
konon² nak buat luahan perasaan tp..type² tapi tak der idea pulak...sbb tu tersentot takat tuh jer..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby