Tag ~ my autobiography

Salam dan Hallo...
Sebenarnya tag ni cik siti bg soh buat kat facebook...
tp mcm rasa nak buat kat blog...hhehehee....


syarat²nyer...
Bila korang kena tagged, isi dan post balik dlm new notes korang sebagai "my autobiography" dan sile guna korang punye jawapan sendirik, bukan tiru eh. kemudian tag 21 kawan korang termasuk saye ye kalo takda 21 kawan.. hmm sian korang. ;p
buleh diabaikan bila buat kat blog...ngeh3...

1. Where did you take your profile pic?
++GPR @ Gesundheits- und Pflegezentrum Rüsselsheim...
yakni Hospital Rüsselsheim.. time bersalin kat liya...
gambar tu gambar 1st kami amek bertiga... :)

2. What exactly are you wearing right now?
++pyjama...
dok recycle 3,4 baju yg ada butang kat depan... senang nak nyusu liya...
agak² boring pakai pyjama..mula la ada niat nak pakai kemeja smart polo encik suami... ngeeee~~

3. What is your current problem?
++lapar...
org tua² pesan...waktu berpantang...makan jgn bertambah...
so i letak la nasik segunung siap²..namun begitu...i masih lapar...
apakah itu tanda² i akan membesar selepas tempoh pantang..?? owh....agak tak sesuai taw..

4. What makes you happy most?
++encik suami n liya's smile...
apa laie kan...?
encik suami mmg suka senyum...n ituw menenangkan jiwa raga i...huhuuu...
time liya nangis secara sopan pon happy gak... time dia nangis tak brapa nak sopan...i pulak rasa nak nangis...waahahahaa.....

5. What's the name of the song that you're listening to?
++ Zikir munajat part 03...
playlist i kat youtube... ada list of zikir dari ustaz badrulamin then dari org lain jugak..
sangat la mententeramkan i dan liya...
selain dari sore papa dia.... liya bekenan ngan zikir munajat nih..

6. Any celeb you would marry?
++ encik matt yg glemer...
i rasa encik suami dah cukup 'celebrity' dah...
tak cukup ngan melalak dlm bilik air... kat dapur pon dia tunjuk bakat nyanyi...
tak cukup kat dapur... dia rekod n letak kat facebook... pastu gelakkan diri sendiri...
tu pon ada gak niat nak letak kat youtube tuh....

7. Name someone with the same birthday as you?
++ Izzah Sufiyyah (anak kak ayu)...
tak ingat dah kawan² yg sama besday ngan i...
owh...alang² jer cakap pasal besday...
kawan²...besday i 23hb ni taw.... :D senyum lebar²...

8. Ever sang in front of a large audience?
++ yes..byk kali gak aa..
nak kata apa kan...kalau dah ada talent semulajadi... tak yah tunjuk bakat kat bilik air or dapur... jauh skali nak rekod n letak kat facebook or youtube...
rujuk number 6 :P

9. Has anyone ever said you look like a celebrity?
++ ya...
well... malas nak komen panjang..
mungkin la jauh beza ngan siti nurhaliza walaupun nama dah dekat²...
ngan norkumalasari lg la tak sama kan...
namun begitu.... korang tau kumpulan Quinary M..? artis dulu²...



tak yah search kat yahoo....
i pon tak kenal sbnrnya... :P
tp kumpulan tu wujud okkkk....
dlm kumpulan tu pon tak der yg muka dekat² sama ngan i...hehhe...
saja nak kasi homework kat korang utk kenali artis² veteren kita...
ouh...jawapan tag terpesong.... tolak markah...

10. Do you still watch kiddie movies or kiddie TV shows?
++ iyer...
nak kena tambah pengetahuan sejak ada anak kecik nih..
nnt kang dia tanya sapa blossom, bubbles ngan buttercup...mungkin terjawab...
tp kalau dia tanya... aristocats may ke... opus ke... brutus ke...
puas gak nak google utk bg contoh pon....hahhaahaha...

11. Do you speak any languages?
++ of course la...
bahasa melambang bangsa (feeling 1 malaysia...aceceee....)
tapi sebenarnya konpius ngan soklan nih... mesti la kena bercakap ngan bahasa kan...
kalau ngan body language...? owh...itu tak masuk dlm kategori bahasa eyh...?
alamak...tetiba teringat pasal kelas bahasa...alahaiii....lomahnyer badan den nak poie kelas balik...


12.Do you ever watch MTV?
++ a must...
the only channel yg i paham kat bumi jerman nih...
sbbnyer...channel ni dlm english...n byk video clip n reality show yg tak ditranslate ke jerman...
note : kat jerman tak der subtitle...suma citer dia alih suara...awal² sampai jerman...tgk citer 'the nanny'...tak sengau dah suara dia sbb dialih suara...hilang ke'ori'an citer tuh...tak suker taww....

Chapter 1:
=====================

1. Middle name:
++ binti
hahhahaa....nama ada seketoi jer...mcmn nak ada middle name...

2. Nickname(s) (for friends):
++ liza, jaja, cak...
nick mcm² ikut kesesuaian dan keselesaan....
kalau dlm family pon ada few nick...
tak kesah la org nak panggil apa pon...
yg pasti.....makcik gorjes...!

3. Current location:
++ rumah
spesifik: kat ruang tamu... atas sofa... sebelah liya...
sambil duduk menyenget sket sbb tetiba rasa nyilu pulak kat tmpt jahit tuh... namun begitu tabah gak nak buat tag yg tak der sapa pon tunggu nak baca....huhuuu...

4. Eye color:
++ braun
type jawapan pastu belek mata liya...pastu tanya liya... 'liya...liya ikut mata saper ni...? '
dgn harapan liya memberi isyarat yg bermaksud... 'liya ikut mata mama la....'
ngeeee~~~


Chapter 2:
=====================

Do you get along well with your parents?
++ musti..
even i jauh diperantauan ... namun, kemesraan masih terjalin melalui telepon...
ouh....smlm call bonda...tp operator tu kata...number disekat....konpius...
apakah celcom membuat tahana lg...?
atau...
apakah low rate voip yg buat pelecey...?
jawapannya mlm ini...i try call bonda skali gi...

Chapter 3: Favorites
===========================

1. Ice creams
++ any will do!
feberet okkkk...
kalau la peti ais kat klang dulu tak rosak disambar petir... maka dgn itu, konpem la akan dipenuhi ngan pelbagai jenis aiskrim tak kira apa jua perasa dan warna...
kalau kat rumah tanah liat pon...tak abih² i kejar motor mat kool...
heheheee... nasib baek ayah ngan mak pon cool... siap tulong tahan motor mat kool tu sementara i nak lari dari dapur then amek duit kat bilik sambil pikir... 'nak eskrem apa pulak rini...'

2. Shampoo/conditioner:
++ Schwarzkopf... Sebamed.. Weleda..
owh.. rawatan berperingkat okkk...
memula pakai Schwarzkopf yg bermksd 'kepala hitam'.. syampoo ngan conditioner utk rambut berminyak... masa tu rambut pjg smp pinggang... so kalau2,3 hari tak basuh... mula la berminyak...
pastu bila blk mesia... potong rambut... masalah kelemumur pulak dah...
so try guna sebamed pulak... bau tak best... tp result memberansangkan....
skg ni...lepas bersalin... adalah lebih afdal pakai sabun² dan syampoo yg tak berbau... maka dengan itu, saya menggunakan "Calendula Baby Shampoo And Body Wash" brand Weleda
2 in 1... sabun ngan syampoo...
iklan tak berbayar...

Chapter 4: Do You...
===========================

1. Dance in the shower?
++ no
saya tidak menari kerana saya tidak menyanyi ketika ber'shower'... tp kalau tanya org yg menyanyi ketika ber'shower'..mungkin jawapannya 'yes....'

2. Do you write on your hand?
++ ya..suatu ketika dulu...
kes 1
nak amek number tepon org...tp tak der kertas.. so, pendek cerita....tulis kat tapak tangan..

kes 2
konon² nak bawak toyol masuk exam... member² beriya suruh tulih kat lengan... i pon ikut la... last²...jgn kata nak tgk tangan... nak selak lengan baju pon dah berpeluh...
saya pelajar yang berdisiplin...


kes 3
ni kes paling terkutuk...
zaman muda² dulu... kononnya kalau nak tunjuk kaseh sejati kat boipren... kena toreh nama boipren kat lengan... pastu tutup ngan plaster...


apa kejadahnyer nak toreh²... i tuleh ngan pen jer..pastu tampal ngan plaster... hhahaha...
mesti ada yg try gossip nama sapa yg i tulih kan....kan....kan....??

3. Call people back?
++ ya..
kalau ada miskol... musti call blk... lagipon free je kan... rugi tak guna kemudahan yang ada...
eyhh... brapa ketol sgt lah org yg nak call i kat sini...huuhuuu... perasaan ituw mcm ramai jer yg dok miskol...hhahahaha....

4. Believe in love?
++ :D senyum lebar²
setiap org punya impian.. impian itu yg bisa meneruskan kehidupan... impian dinda adalah untuk mendapatkan cinta sejati....
again...n again....kali ni....berperasaan ala² puteri gunung ledang pulak...


5. Any mental health issues?
++ kadang²
-no komen- jawapan artis!

Chapter 5: Have You..
.=============================

1. Broken a bone?
++ no

2. Sprained anything?
++ no

3. Had physical therapy?
++ no

4. Gotten stitches?
++ yes..time bersalin...

5. Taken painkillers?
++ no

HOW I END MY SENTENCES
===============================

1. I love: encik suami n liya raihany
2. I don't understand: why i love fleamarket
3. When I wake up in the morning : i kiss encik suami n liya raihany
4. Life is full of: love
5. I get annoyed very quickly when: people gossiping about their own frens
6. Parties are : bising but happening
7. Dogs are: kencing dengan berdiri 3kaki
8. Cats are: comey
9. Tomorrow is: Monday.
10. I have a low tolerance for: a liar
11. If I had a million dollars I would: beli tanah kat sebelah KLIA n bukak bisnes MAT DOLLAH
12. I'm totally terrified of : kilat

selingan~~
sejak ada baby nih... nak buat 1 entry pon amek masa plg cepat 4hari... huhuu...

Comments

Anonymous said…
hahaha....bengong la ko ni cak..
lawak gila entry ni..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003