berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, November 25, 2009

fesbuk

Salam dan Hallo...

ouh...
what a small world...
disebabkan fesbuk... abih suma org pon ber'link'...

dan...

bila suma org ber'link'..makin sedap pulak la bergossip...

'nyah...u kenal ke minah ni.. dia skoolmate i dulu...dulu dia ni nerd...'

'ouh...dah dok obersi dah mamat nih... patut la susah sgt nak ajak jumpa...'

'wey...ko tgk tak gmbr budak ni... dulu bukan main sopan..skg ni....ishk..ishk....'

'haritu aku add la minah ni..tp dia asyik load gmbr dia shopping ja... skg aku dah delete...'

'woooo...dia letak gmbr bachelorette party dia la...tak ajak aku pon...'

'dia punya la vouge... aku tgk gmbr family dia... mcm org kampung jer...'

ok...dah cukup!

itu hanyalah contoh² gossip...
korang pernah ker kuarkan ayat² mcm tu...
diam² sudaaaa....

point sebenarnya...
kdg² cahya dok belek² gambar kawan²... skali nmpk muka gmbr kawan len..
bila tanya... rupanya depa satu sekolah rendah la...satu mrsm la... satu matrik la...
dunia makin kecik kan...?

tak masuk kategori parent kawan tu..kawan parent cahya...
n tak masuk kategori kawan punya kawan tu, sedara cahya....

woo..woo...woo...
ada org dah terasa cahya cerita pasal dia..
jeng..jeng..jeng....

nota kaki : sapa² yg masih tak add cahya kat fesbuk tu... sila la berbuat demikian...

4 comments:

mama said...

kalau nak gossip pasai u.. bukan saja kat fesbuk.. di mana mana, bila bila masa pun buleh gossip .. best wooo ...

:cahya schatz: said...

mama : hahahhaa..ye..ye...itulah hakikatnya...suma suka gosip pasal i..
mujur la i tabah menghadapi dugaan hidup... :P

CikTie said...

i tak masuk dlm list gosip2 ni ye... i budak baik woooo... kan liya kan!

*imani dah siapkan kad birthday utk u
*dini dah siapkan kad birthday utk u & kad utk liya sekali...bila nak bagi? tunggu makcik balik la... tgk sendiri dalam komputer....

Ajzie said...

link kawan2 dihujung jari anda.. hihihi