birthday mama :) n birthmonth liya :D

Salam dan Hallo...



smlm cahya dah 27tahun.. :)
harini..liya sebulan... :D

for sure tahun ni makin bermakna bila ada liya...
encik suami pulak makin sayang...
Alhamdullillah...
apa lg yg cahya nak kan...?


to abah n bonda,
terima kaseh sbb tabah besarkan i..
i tau i ni spesis pelik sket compare to kakak² n adik...
namun begitu...
i tau jugak u'all sayang i... :)
n i love u'all 2,3,4 milliiioonnn smp infiniti...finiti...niti..niti...ti..ti...ti...!!! (echo... )

to ayah n mak,
terima kaseh sebab terima cahya seadaanya sejak dulu...
terima kaseh sbb sudi berkongsi kaseh ngan cahya...

to kakak², abg² ipar, adik(yg masih mencari chenta), adik² ipar dan birasku...
thanks for being urself...
thanks for being there whenever i need u'all...
sorry for being kindda 'mereng' sometimes..
but frankly, i love u'all with all my heart..
hurting u'all is what i'll do last...

to encik suami,
thanks so very much for everything...
since umur 10 tahun...smp umur dah 27 tahun...
you've been such a very² good friend to me...
I could ask for nothing more..

to liya raihany,
thanks Allah for the best besday present..
mama akan try utk jd mama yg best utk liya..
dan jugak..
akan paksa papa utk jd papa yg best jgk utk liya... :)

to sahabat² dan kengkawan,
tima kaseh bebanyak sbb jd sahabat² n kawan² cahya...
sikit sebyk terpalit jugak perangai² korang kat cahya...
Alhamdullillah...
Allah kurniakan cahya sahabat² dan kawan² dari 'golongan pembuat minyak wangi'...

bukan dari 'golongan pembuat besi'..
terima kaseh skali lagi...

bak kata pepatah (tak der dlm list pepatah melayu)...
life is jz like gulai..
ada gula dan garam yg akan hancur tp tinggalkan rasa..
ada bunga lawang dan kulit kayu manis yg pahit tp tinggalkan bau..
kalau gulai kita ada kuah dan ikan saja..
meriah ker hidup...?


eh.dah macam sessi ucapan dari perantau pulak...
last tu dah mcm karam sigh walia daaa....

semalam..
tak der celebration² atau suprise²...
but its ok...
tunggu abih pantang.. baru blh request nak makan mcm²...

eh.
encik suami beli pizza la semalam... :)
n ptg... fadhilah, ahmad, azri, fariz n kamil datang bawak kek yg depa buat sendiri..
(tak sure sebenarnya air tangan saper...aber, danke schön....so sswweeeettt....!)

last but not least...
picture of our new family...

note utk liya: time amek gmbr sj buleh dok tgh²...time lain...dok tepi k...

Comments

Ajzie said…
Happy Birthday buat Cahaya.. Hope you have a great day dan moga dianugerah kan kesihatan yg baik..


Note yg bawah utk Liya tuh :- ingat kan kak azi pada lagu Miasara.. hihihi

Miasara

yang pertama anugerah terutama
senyuman mu belai jiwa
pengubat hati yang lara
tuhan lindungi permata
selamatkan sentiasa
dari duka di dunia
akan kita hadapi bersama
rambut mu mata mu bibir mu hati mu
senyum mu tawa mu di hatiku selalu


ohh.. miasara tidur lah
kasihani mama mu
kerana dia menunggu
untuk bersama bapa mu
tidurlah miasara
:cahya schatz: said…
hahhaa..ada lagu mcm tu...?
mama mksdkan...in any case...mama akan selalu di sebelah papa...anak² second... :)
Aja said…
Uhuk!! kak aja dah ketinggalan sebulannye cerita.. pakcik tak bagi tau pun cahya dah dapat baby..

apapun Tahniah! dah jadi mommy..(jgn asyik main game lagi kekekeke) & Happy Birtday, semoga diberkati dan dirahmati Allah.

Liya: comelll nyeee!!!
:cahya schatz: said…
kak aja : ntah² pokcik pon tak tau cahya dah bersalin...huhuuuu...
game tu sekadar terapi waktu pantang...
kan tak leh duduk lama²...tak leh berdiri lama²..
so kita baring...ngadap laptop...oo..itu tak per,kan..?

thanks for the wishes,kak aja.. :)
Ummu Ainaa said…
happy birthday to you too dear..

semoga jadi ibu yang tabah, penuh kasih sayang..

semoga liya jugak jadi anak yg solehah, memberi sinar bahagia utk kalian berdua, insya Allah..
WooDy said…
Epi besday Liza.... Bila nak balik mai BM nih....
CikTie said…
happy birthday...! tak dapat ke ucapan sms i?
:cahya schatz: said…
DD: tima kaseh...aku ameenkan skali yer doa ko.. :)

woody : tengkiu..aku blk raya tahun depan...insya Allah... :)

cik tie: dapat..tengkiu..
tp kredit tak dak nak reply... :P
Jalak Lenteng said…
caption paling bawah tu..tak tahan!
gambo paling atas tu macam penah tengok kat majalah dara.com huahaua
:cahya schatz: said…
awat suma dok highlight caption tuh..?

jalak :
isteri kan selalu kena ada di samping suami..anak² kemudian..

iyer ker gmbr tu kuar dah...? terskip pulak keluaran tuh.. :P
rubaizah said…
eppy belated besday liza.... moga panjang umur murah rezeki ekk..
:cahya schatz: said…
rubaizah : tengkiu... :D

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003