berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, October 12, 2009

Flohmarkt dan barang baby...

Salam dan Hallo...

Rabu minggu lepas...
Achik datang rumah lepas termin ngan doktor...saja lepak²....
kesian achik... dah macam robocop pulak cahya tgk...
doktor suruh achik pakai alat yg ampu leher...n pad tangan..

NAMUN begitu...superwoman itu sempat lg tgk barang² baby... :)
macam mak² yg datang tgk persiapan anak dia nak bersalin...
Achik susunkan baju baby...
ajar itu...ajar ini...
try ikat bengkung...
maklum la...cahya 1st time bersalin...
achik pulak dah 30 tahun dok germany...
so kena la try n error pakai bengkung yg cahya beli kat mesia..
huhuuu...
nasib baik ada internet...
dan nasib baik ada model yg slim....cik dee (suami achik)....hehehhehee..
mula2 achik balut cik dee...
tp agak tak berjaya walaupun cik dee sgt slim...

so...kami try balut bengkung kat achik pulak...
berpandukan gmbr kat internet...dan kepakaran cik dee...
kami berjaya ikat bengkung kat achik..!
hehhehee...

sila abaikan badan model itu...kerana sah² la tu bukan badan cahya...ataupun badan achik...dan jauh skali itu badan cik dee.... :P






esoknya,iaitu kamis pon menjelma...
awal² achik dah sampai ngan kak neny n anak²...
kami pi flohmarkt kat Frankfurt-Höchst...
dlm 20minit driving dari tempat cahya...

hari weekdays...tak ramai org...penjual pon tak ramai...
layan mata saja...
pusing²...
last²....cahya tak beli apa pon...
eyh silap...cahya tak beli tp dapat barang... :D
kak neny belikan baju tidur utk cahya...
achik belikan 'morgen mantel' @ 'morning robe'...


dua² barang baru dgn rega yg sgt ler berbaloi²...
baju kak neny tak sempat dah nak snap... basuh..terus pakai... :)

btw...tengkiuuu so very muchy².....

lepas tu...kami jenjalan kat pekan Höchst...
kat pekan ni...ada kedai asia yg mula² skali ada kat area bandar cahya duduk...
skg ni dah byk dah kedai asia...kat kampung yg cahya duduk pon dah ada...

then..kami masuk satu kedai murah ni...
barang² dlm kedai tu suma barang baru...
kalau tak salah...barang internet yg org tersalah order...
suma barang ada diskaun...
jz tak dak barang yg cahya perlu kat situ...so jamu mata laie...

baby sgt sporting...diam ja dlm perut....
cam best la kot dapat jenjalan....

last...kami masuk kedai baju...
kedai ni..ada dari baju baby smp baju org besar...
Achik tumpang excited nak dapat cucu... suma baju baby achik cium² n nak belikan utk baby cahya... :)
again... achik belikan 'Schlafsack' @ sleeping bag ngan 'Skianzug' @ baju ostronot as hadiah utk baby...
suka...!!


cantek... :) tengkiu....

sampai rumah around 2pm....
huh...!
kuar pukul 9am...hehhehee..
balik kul 2 tu pun sebab ada termin ngan doktor pukul 4....

No comments: