berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Sunday, October 18, 2009

Few days to go....

Salam dan Hallo...

kalau ikut tickers Lilypie.. ada lg 11 hari..

takat ni..hati still relax jer tunggu tanda² nak bersalin...
tunggu saat² dapat sentuh baby... :)

16hb haritu...start la due date yg doktor bagi...
16hb - 29hb Oktober.... date utk berjaga²...
tp cahya still dok kuar jenjalan....
tp tak der la pegi jauh²...setakat amek² angin gitu...

lately suhu melampau punya sejuk...
ada hari yg dah cecah -ve dah pon....
certain² tempat kat belah atas Jerman...dah ada snow dah...
padahal autumn baru nak mula...
daun pun ada yg ijau² laie...

Alhamdullillah...
barang² baby dah cukup lengkap dah... (rasanya dah terlebih² lengkap dah pon...)
jz tunggu 'badeeimer' @ tmpt mandi baby jer tak smp laie...
beg nak pi spital pon encik suami dah siapkan n letak kat tmpt yg senang capai...

Achik...cik dee..kak neny...n of course, encik suami..banyak sgt tulong cahya...
lately..achik kerap datang masakkan makanan yg sedap² utk cahya...
achik kata... 'nak bagi anak ngan cucu aku makan sedap²...lepas ni kena pantang...'
:)
kakak sulong cahya pon byk tulong even tru online saja... (up makcaq sket... :P)

Jumaat ritu...
termin ngan doktor...
CTG dah tunjuk makin kerap contraction...
n masa buat inner check...doktor kata baby dah tak lama dah nak kuar...
doktor dah rasa kepala baby..tp tak der la opening laie...
itu bermaksud...mmg dah tak lama dah la...
berat baby dah cecah lebih kurang 2.8kg...
panjang baby 49cm...
kedudukan baby pon ok...

lepas check, pi Apotheke @ farmasi....
nak beli cream utk guna time menyusu nnt...hebamme@bidan soh beli...
lepas order ubat...org farmasi tegur... 'mm...baby nak kuar minggu depan....'
waah...kagum...
tgk perut jer pon dah tau baby nak kuar bila..
padahal dia tak tanya pon pasal baby...even encik suami pon tak bgtau apa2...

asalkan baby ok...cahya happy... :)

sabtu...
hebamme datang rumah..
ajar cara nak teran....
ada 2 cara...
tp cahya tak tau nak cerita mcmn...
nnt cahya try lukis gambar.... (kalau tak bersalin lagi la...)

okies...nak pi jenjalan ke rumah achik kejap... :)
maybe last tempat yg cahya sempat pi before bersalin...

utk family...kengkawan dan sapa² yg baca blog ni...
cahya mintak maaf...zahir batin...
halalkan suma² yg cahya dah 'ter-ter'...
doakan cahya n baby selamat....

4 comments:

mama said...

eleehh.. up ada makna la tu.., awat u nak apa??
elok la nak minta maaf.. u kan banyak dosa dok mengumpat i ni...sila sila ...

:cahya schatz: said...

aigo...aigo makcaq...
most of the time i chat ngan u...
bila time pulak i kutuk u...?
kalau kutuk pon..mesti la kutuk ngan u..

wawa said...

good luck ya liza..aku doakan semua selamat..=)

:cahya schatz: said...

thanks wawa... :)