al kesah nyer...

salam sejahtera tuan² dan puan²...

alkesahnyer...
smlm encik suami request nak makan mee udang...
haritu dah buat...tp guna paste brand apa ntah, achik beli dari mesia...
mmg sodap la kan....kata pon guna paste ready made...

so, kali ni berbekalkan semangat waja...
cahya buat la mee udang secara manual...
bunyik kena juah sket sbb tak reti masak...
kalau reti masak...mesti la cahya kata...
'cahya campak jer apa yg ada...tup²...dah siap dah mee udang...'

hasilnya...

rupa mesti tip top ook....
jz...dlm resepi tu kena letak petis...
petis tak dek dlm stock... (time² nak tunjuk terror la tak dek bahan kan...slalunya ada jer petis tuh..huh!)

and rasa dia mcm ada missing...tp adakah sebab petis...?
mungkin jua..
tp encik suami mmg tak suka petis...
kiranya kalau ada petis pon...maybe tak leh letak dlm kuah tu...

masuk bab hidang...

encik suami dah excited la tgk ada mee udang...
isteri meetali betoi...
tapi cahya dah sound awal² ada something missing...

azan pon berkumandang~~
encik suami baca doa...makan kurma...then pekena roti prata ngan sambal tumis dulu...
laaayyaaannn...
pastu cahya suruh rasa kuah mee...

encik suami pun rasa...
berkerut² dahi dia nak mengkomen....

cahya : apa yg kurang bang..?
encik suami : mmm....
dia rasa skali lagi...
encik suami : ouh....kurang mee...

lalu tanpa rasa bersalah beliau mencedok mee ke pinggan...

=??=§$%"/*'-:;&%§($/"*'-:'*$?§)$%&*'*

Comments

Jalak Lenteng said…
agagagaga..baru rase je dah tau mee tak cukup. patutnye rase masin ke, tawaq ke. jadi bukanlah 'rasa' dah namanya tu..
:cahya schatz: said…
itu ler pasal nyer... :P
m@Ri@ said…
heheh..kelakar..sedapla tu..tu yg kurang mee tu..hehe..
:cahya schatz: said…
huhuuu...harap² mcm tu la...
cahya pon tak tau nak kata apa yg kurang kat kuah mee tuh...tp bila encik suami tabah ja makan...cahya anggap ok la... kekeke...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO