Ramadhan 2009

Alhamdullillah...dah seminggu posa...
kat Jerman....start posa jumaat minggu lepas...

n hari pertama posa...
mula 0419 n bebuka 2033...
harini mula 0440 n bebuka 2015..
still 16jam..
huhhh...

cahya mengeluh bukan sebab kena posa lama...
tp sebab cahya tak start posa even sehari pon lg... :(

badan cahya perlukan byk air...

dah try posa...tak smp sekerat hari dah rasa weng² nak pitam...
sungguh sinonim pitam ngan cahya...
sudahnya...minum air n teruskan perbaringan....

harini cahya buat entry dari frankfurt...
rumah encik zulfadli...
sebabnya...harini adalah hari ahad bersamaan 30hb ogos 2009..
hari utk encik suami exam toefl...

tp smlm...sempat join museum ufer fest kat frankfurt...
musuem ufer fest tuh annual fest kat jerman nih...
sambut apa ntah....meraikan muzium2 kat jerman kot...
huhuuu...cahya tak tau...
better jgn suruh cahya teka...

next entry,cahya load gmbr...
n crita pasal museum ufer fest...

skg dok berdebar tunggu encik suami balik...
harap2 dia ok dgn exam tu....

menjawab soalan cik 'bite me'...
'haaaa, kenapa abg razif amik toefl???'

sebabnyer ialah....encik suami nak sambung blaja...
dia wish utk sambung kat RWTH Aachen...among top uni kat Germany...
1st step...dia kena amek toefl or ielts...n lulus ikut gred yg uni nak..
then dia kena amek lg 1 exam..hurm... GRE kalau tak salah...pun kena lulus ikut gred yg uni nak..
pastu baru buleh apply masuk RWTH Aachen...
tu br buleh apply....belum tentu dapat lg...
'murahkan rezeki dan mudahkan urusan encik suami,ya Allah....'

exam tu 4jam...so skg...cahya tercongok kat rumah encik Zul...smbl pk nak buat apa selain main fesbuk n baca blog...

kisah ramadhan 2009...
setakat seminggu ni... tak der yg menarik sgt... tak der semangat bulan posa sbb tak posa... :(

tahun lepas....tiap2 hari menu lain....plus ada ramai org bukak posa ramai2 kat rumah...
best...meriah bukak posa tiap2 hari...
cukup 30 hari...30 menu berbeza tiap2 hari...
mmg yeee zaaa....

tahun ni...?

Comments

rubaizah said…
aku pun x posa.. tp aku berbuka posa ngan sahur makan mak aiii ngalahkan org posa... g pasar ramadan semua benda nak beli... ehhe.. mcm org posa lak aku ni..
:cahya schatz: said…
itu yg best dok mesia...
makanan melimpah ruah...
kat sini..kalau nak makan, kena masak sendiri..kalau confirm jadik tak per gak...
ni kena try n error... :P
tak pa la...kalau tak, smp bila pon aku tak reti masak..huhuuu....
take care, baizah...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003