berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, July 14, 2009

kisah 14 julai 2007

harini..14 julai...

genap 2tahun cahya n cik matt ditunangkan...
kena kira anniversary gak...
sbb tak percaya jer kami ditunangkan... :P
mula² plan kata nak nikah terus...tup² jer plan berubah..

bulan julai 2007, encik matt mmg plan nak blk msia...cuti..
n family cik matt nak buat kenduri masuk rumah baru..
sempena dengan itu... ayah come out ngan idea nak tunangkan kami...
cik matt sembang ngan bonda...
cahya kat klang,kerja...
cahya tau pasal nak bertunang dari bonda...
huh...konpius...betul ker ni...??

kebetulan few days before razif blk msia...purse cahya kena curi...
hampess..smp skg dok tension kat india yg curi tu tak abih² laie...
malas la nak crita pasal tu...tp mmg hampess...

razif touch down...dia terus jumpa cahya kat klang..
cahya mntk cuti kat boss...sbb nak uruskan ic..lesen...kad bank yg hilang...
cahya ingat lg...hari kamis...
dlm masa 3 hari...kami buat persiapan bertunang...express giler okkk...
kawan² jgn kata la...suma marah....naper bertunang tiba²...
tu tak masuk lg yg marah sbb tak jemput...
huuuuuhhuuu..

heelllooo...cahya pun blur2 lg tau time tuh..

so...!
hari kamis, cahya ngan cik matt (yg time tu dok diawang²an sbb jet-lag laie) rushing² cari barang...
pegi PKNS shah alam, cari baju....
then pegi Mid Valley kot cari cincin...

lepas tu terus terkam balik penang....
letih giler... (tetiba teringat blk kepenatan itu....)

kat rumah...bonda n family mcm relax jer...
mcm tak der pa per yg nak jadi...

jumaat....cahya uruskan hantaran...
mmg sempoi abih....suma makanan² n sireh ajer...

bonda ngan paksu urus bab makan n kenduri sket²...
abah...seperti biasa...buat² sibuk.... :P

tiba2 terpk bab make up...huh..
nasib baik ada talian hayat....terus terkam kedai pengantin yg dekat ngan rumah...
n nasib baik lg skali...tukang make up free esoknya tuh...

hari sabtu...
still mcm tak der apa yg nak terjadi dan berlaku...
kakak² kumpul itu biasa la...
cahya pun relax jer pakai baju biasa....makan nasik siap tambah²... :P

sedar² jer tkg make up dah smp...
terus gabra...dah la jari kuning sbb makan apa ntah kuah kuning... hahahhahahaa....

lawaakkk...

time cahya make up...tiba² semua² org pun jadi kalut²...

Alhamdullillah...suma okey jer lepas tu...
sempoi tp meriah....
family suma ada.... :)
dah inilah gadis yg telah ditunangkan ngan Mohd Razif Abd Mokhti a.k.a cik matt...

ni pulak sessi sarung cincin...

ni pulak sessi ramah mesra....kekekekkee..... :P
lagi skali sessi ramah mesra tp kat luar rumah pulak..
sbnrnya time ni rombongan dah nak blk...
penat jer ketaq lebih²...majlis kejap je pon....

:D
actually nak letak gmbr majlis...tp tak der sumber pulak...hard disk rosak...
gmbr ni...gmbr yg cahya edit dulu n amek dari frenster....
tak per la...ok la kan....

sekian...

4 comments:

Neny said...

cantik je...x nampak cam last minute punya preparation.

Cik mat punya hairstyle time tu cute la...hahaha

cahya said...

dengan harapan...kalau ada lebih masa utk prepare...maybe akan lebih cantek... :P

masa tu cik matt tak sempat nak ptg rambut..
masa org dok bincang pon...dia asyik menguap..mata pun merah jer tahan ngantuk..

mama said...

macamana u kata semua famili ada..i tak dak la :(( ..

cahya said...

mama...

u ada dlm hati kami semua... (ayat pujuk... :P)

lgpun majlis bertunang tu kan tak di plan..meneniba ja...
kalau dah plan beberapa bulan sebelum.. maybe i buleh sponsor u blk...
kekkekee.... (ayat memberi harapan palsu..)

tp time kawen u ada... :D
so happy bila u balek for me...