email untuk baby

kepada baby...
Assalamualaikum...
Sekarang mama dah mula betul² buat checklist utk barang baby and mama...
papa pun bersungguh² men'survey' apa yang patut utk keperluan baby...
baby must be a good girl/boy ok....
even baby skg suka tendang perut mama kuat²...mama maintain cool walaupun kadang² mama mengomel sket²...
Mama syukur sbb mama ada papa yg slalu sabarkan mama dan jaga mama dengan baek dan penoh kaseh sayang....

Papa dah belikan baby katil dan stroller yang sgt cantek dan comey...
Mama tulong pilih kaler... :)
n bila katil tu mula² sampai..mama dah tulong pasang katil tu...sbb sbnrnya ialah...mama tak sabar nak tgk rupa katil tu...
smp termengah² mama pusing² dok pasang katil tuh...padahal tak der la susah sangat pon..
mama pasang takat nak tgk rupa dia saja...bila papa blk kerja...papa pasang betul²...ketatkan skru² n pasang kelambu,sarung bantal n selimut...
ooowwwhhh....sungguh cantek dan comey..
tu time petang...
time mlm pulak...papa pasang stroller baby...
cantek jugak tau...!
suma² pun cantek...ada 3 benda...baby nyer car seat...baby nyer tmpt tido...n baby nyer tmpt duduk... :)
serius mama puaih hati ngan pilihan papa...mmg terbaek...!

selain tuh...mama dah buat checklist utk benda² cerenet jugak...
tak nak nnt..bila baby kuar...tup² mama lupa beli pampers....
jgn bimbang ok..itu contoh sajer...

papa siap dah buat file excel utk checklist barang baby...siap ngan pautan link web...siap ngan formula total harga....
papa sungguh cemerlang... ;P

hurm....gambar...nnt mama letak kat sini k...
mama dah ngantuk dan papa dah mula paksa mama telan ubat besar jari kelingking tuh lg...
:(
tp.....papa kata....kalau mama tak makan, nnt baby n mama tak cukup vitamin...so mama kena makan ubat jgk...
ok...ok....
babai baby....

tidoo jom...

Comments

mern said…
cute...hehehe...take care tau....salam utk ur hubby...pesan kt die jage u n ur baby leklok...sonok bace citer u nih...
CikTie said…
sambungan msg utk baby...makngah pun dah siapkan bantal busuk bersulam riben utk baby tau...dah sampai kat mama nanti baru makngah tayangkan kat blog.
cahya said…
thanks mern... :D
doakan semua selamat yer...
syok² jugak...nebes totap adoo...
cahya said…
cahya kata :
:D
mcm tau² nak ada sambungan email utk baby...

baby kata :
thanks alot mak ngah...
nnt bila barang² dah smp...baby ceewee kat blog mama k...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003