berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Saturday, July 11, 2009

dinner at 11pm

kak neny...ini lah kerja adikmu dikala dikau menelepon daku pukul 9mlm td...
benar katamu...
hari maseh belum malam...
maka dengan itu...daku dan matt ambek kesimpulan...tiadalah salah jika dinner pada pukul 11mlm....sbb kami minum petang pada pukul 8.30mlm pada hari rabu lepas...
huhhuuuu....

bukan salah ibu mengandung...ibu tak mengandung lagi tak salah....
cuaca yg suram2...matahari yg kejap2 menyorok menyebabkan keadaan menjadi perlahan...
maghrib pada pukul 934mlm...dan isya' pada pukul 1148mlm menambahkan lagi rasa tidak bersalah jika dinner pukul 11mlm....

projek hari ini....

pukul 915mlm baru mula salin resepi... :P

pukul 927mlm.. mula masuk dapur dan kuarkan barang2 yg nak kena defrost...

pukul 940mlm.. potong rampai2 dan siang ikan...encik matt tlg basuh pinggan dan masak nasik...

pukul 956mlm.. letak periuk yg nak dibuat steamer...n didihkan air..

pukul 1005mlm...letak ikan dan rampai2...mula men'steam'...

pukul 1017mlm...tgk2 ikan mcm tak masak laie... tukar kaedah tutup periuk...

pukul 1030mlm.. encik suami campur tangan bila cahya dah bising ikan tak masak...

pukul 1053mlm... ikan dah tergolek dlm pinggan dan sedia utk disantap....

kita ZZZZOOOOOOOOMMMMM sket...


pukul 1128mlm...

note :
ma...dapat gak i makan ikan steam... :D
ni suma sbb tringat kat ikan steam u la nih....

5 comments:

mama said...

amboi meriahnya rampai u.. sampai tak nampak ikan:), alhamdulillah dapat juga baby makan ikan steam :D

Neny said...

alamak...lupa nak pulangkan steamer u. nanti akak hantar ok!

cahya said...

ma : mmg laaayyaaaannn....sekali hadap...sekor abih time tu jugak... :P

kak neny : no problem...tetiba teringin.. blh jer guna periuk besar.. next time kita buat makan utk kita2 pulak... :D

mama said...

cik.. u guna ikan apa ni? tak macam seabass pun.. u guna bream ke?

cahya said...

aisey maa...
itu kelemahan i...
i tak kenai ikan.. :P
yg pasti bukan seabass...

i dah check gmbr bream tu...mcm ya... hihiiihiiii....