Check up untuk 26weeks

Tanggal 23 Julai 2009..
dah cukup 4weeks since check up last ritu...
kalini, diawalkan sebab...doktor nak pi cuti² summer pulak...

masalah yg diajukan kali ini...the one n only problemo...iaitu...tido...

doktor kata...kalau tak leh tido malam...tido la siang..sbb bila baby dah kuar pun, mmg tak leh nak tido ikut time tido kita...so..better biasakan diri...

ouh...kelemahan daku...tido siang...huh...

TAPI...bila tak leh tido pada waktu malam....ia akan men'spoil' keseluruhan hari esoknya...
rasa ngantuk....letih...moody...emo...dan berbagai² lagi... :(

baby pun lately kerap bergerak kuat²...terutama time malam...
walaubagaimanapun...cahya tetap cool dan anggap itu normal...
bak kata org lain...itu pengalaman mengandung la kan...
kang dia tak nak gerak...pun kecoh jugak...

so...ini gambar kali ni...
masa tgk full badan dia..cahya rasa ruang perut tu dah sempit utk baby...

ouh patut la dia gerak sket pun..cahya dah buleh rasa... :)
ni gmbr zoom muka dia...


mula² check pengaliran darah kat otak ngan jantung dia..doktor kata 'sehr gut'...
ada gmbr...tp tak der la nmpk darah tu dok mengalir² mcm cahya tgk kat komputer doktor tu...

then, doktor ukur panjang baby...
umur : 26minggu
panjang : 32cm
saiz tapak kaki : 4cm

nmpk tak tapak kaki tertuduh yg slalu tendang² perut mama dia....? :D

then, doktor kata cahya kena buat test diabetes...
so encik suami pun buat la termin utk test tu pulak...

pada 28hb....patutnya cahya kena buat test utk diabetes tuh....

cahya kena posa 12jam...n kena ada kat klinik pukul 8 pg...sbb dia nak bg cahya minum glukos...

TAPI.....
a nite before...cahya tido 3jam jer...so dikala bangun pukul 7pg tuh...
rasa mengantuk sgt...n lapar sgt...

encik suami call n cancel termin....postpone ke hari lain...
alahaaii....mcmn nih...nak kena betulkan time tido baby jugak la...
kalau tak...mmg rasa tak larat jer...

hari senin lepas...ikut encik suami pergi Media Markt...tgk barang komputer...
buleh pulak pitam kat dalam kedai tuh...
nasib la tak ramai org.... dah rasa nak pitam... terus duduk... dekat² nak blackout..terus baring kat lantai... encik suami tahan badan dari belakang...
nasib la lantai supermarket berkapet....

huh...dugaan²....

Comments

Ms J said…
ritu ms aku nyer full scan...siap cek cereblum...medula..bibir..hidung...jari jemari....ape2 jelah....mcm2 kt sini..kt KL..aku g private pon..die xcek sedetail itu...
cahya said…
ha ah..aku dgr citer kawan² kat mesia pun...suma komen tak best² pasal service kat spital...
kalau private pun check ala kadar.... hospital kerajaan apatah laie...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003