Baby's stuff

Tanggal 16 Julai 2009...
Pada pagi yg hening...bila cahya cuba melelapkan mata setelah semalaman teman baby exercise dalam perut....tetiba...

ting tong....
ting tong....

'yang...tulong...ada org klingen...'
encik suami yg masih blur² pun pegi la tgk sapa yg datang...
owh...ada 2 kotak besar yg encik suami angkut naik ke rumah...

hati cahya sungguh gumbira...tp ngantuk mengatasi segalanya...
encik suami terus siap² nak ke opis...

tak lama lepas encik suami pegi opis...

ting tong..
ting tong..

'adeh...'
dah la pakai kain batik...muka pun tak basuh lg..

ting tong..
ting tong..

'sabar la weyhh....sat2'

ting tong..
ting tong..

kumur2 sket...capai tudung...then cahya turun...
satu lg kotak besar sampai...

dah la cakap mcm ayam ngan itik...
apa kebenda ntah posmen tu cakap...
cahya : sorry...?
cahya tunjuk nama kat kotak tu... 'this is for my husband..'
posmen reply dalam jerman...cahya paham la jugak sket²..
then cahya tunjuk nama kat kotak tu lg... 'mein mann..'
posmen tu senyum... 'achsoo.....ok..'
dia suruh cahya sign...
then cahya ckp english n buat bahasa isyarat suruh dia anta barang naik atas....

masa naik tangga tu terpikir...kalau dah confirm dia tak leh paham english...next time cakap melayu jer la..kekkeke....

ahha....
hati gumbira...
barang² baby dah sampai...
adehhh..ngantuk la..
before baring blk...call encik suami dulu..bgtau barang dah smp...
mmg dah tunggu brg² tu since a week before... :)

time baring²..dok asyik teringat kat kotak² tuh...
tak leh jd nih....
cahya bgn n bukak kotak yg last smp...sbb yg tu ja yg kecik sket...

katil baby rupanya...
owhh...sungguh comel...



ni gmbr bila encik suami dah blk rumah dan dah pasang elok²...
mcm cerita dlm entry 'email utk baby'...
cahya dah pasang utk tgk rupa katil tu mcmn... n bila encik suami blk... dia ketatkan skru² n pasang suma² sarung...
nama katil ni 'Beistellbetten' a.k.a sidebed...
kebaikkan dia...dia bersambung ngan katil parents...
kecik n comel jer...so baby still akan tido ngan mama n papa dan....still ada katil sendiri... :)
bagus kan...?



2 kotak yg sampai mula² adalah stroller.... :)

click utk tgk gmbr besau...

ni stroller combi...ada 3 benda.. car seat,tmpt tido baby..n tmpt duduk baby...
gmbr tu encik suami amek dari pelbagai angle..
kesimpulan yang dapat dibuat....cahya sgt suka...
cantek dan senang nak kesahkan...click² saja utk tukar seat or ubah handle..

und dann....
dari mesia...adik nora dah postkan barang²...danke dik...
family kat mesia buat n beli macam² barang utk baby...
kita tunggu barang smp lg 2,3bulan...pastu kita tgk k.... :)

Comments

cahya said…
hello aunty mern n aunty nana... :)
nana said…
cak....cantik brg2 bb..eheh..kenapa tak taruk gambar mama to be yg terbaru k t sini...
mern said…
kamoo....eden doakan sume nyer selamat k...kem salam kt baby lam perut kamoo tu...kiss dr untie mern hihihi
Pnut said…
Salam Cahya...menghitung hari la ye..moga selamat semuanya...

sangat comel katik baby tu, tapi yang side depan tu mmg tader penghadang ke? atau boleh dipasang kemudian hari? nanti kalo baby dah lasak bahaya gak kalau tader...
cahya said…
salam kak pnut... :)

katil tu melekat ngan katil parents..sbb tu tak der penghadang sebelah...
tp ada jer penghadang tuh...
kot2 nak asingkan katil baby tu...buleh pasang nnt.. :)
wawa said…
cumelnya...katil baby..insyaAllah aku dtg melawat nanti..=)
cahya said…
wawa : tu br tgk katil...kalau ko ikut aku tgk baju...jacket...stokin etc...lg la geram... :)
comel...kecik2 jer...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby