Pilih nama...

:D

mulakan dengan senyuman...

ingat tadi nak cerita pasal balik msia...tp nnt menambahkan kerinduan pulak.. simpan aa dulu...buat pekasam...huhuuu...

so skg...nak cerita pasal pilih nama...

dari baby umur 3bulan...cahya dah start ler survey2 nama baby...

memang dari dulu niat di hati nak letak nama anak initial kepada nama encik suami n cahya...
iaitu R dan L...

so cahya dah browse internet n list about 584 names for boys n girls yang mula ngan R dan L...

tp pilihan nama yg mula dengan huruf L sikit...
so....cahya cari pulak nama yg mula ngan huruf M dan N....konpem la berlambak...
M dgn N saja dah 1175 nama...
hah! hambek...tak larat nak tgk la pulak...

back to the basic...
cahya tgk nama yang mula dgn R dan L... tilik satu2... nama dan maksud... n cuba combine sesedap rasa lidah cahya sebut...
huhuuu....

ada la few nama yg best dari segi sebutan dan juga maksud...
tp biasa la kan...selagi anak tu tak lahir...dok rasa ada nama lain yg lagi sedap...

any idea from makcik2 dan pakcik2...?

Comments

Anonymous said…
macam pergi kelas membaca .. apa yg mula dengan huruf, R, L, M dan N? :)
cahya said…
R - Razif
L - Liza
M - Mohd razif
N - Nuraliza

:D
zulfadli said…
aku dengan tak malunya mencadangkan agar huruf Z diguna pakai. sebagai contoh Zulfadli ke.. Zulkarnain ke.. Zulkefli ke.. tak kisah lah.. janji ada la Zul kat dalam nama tu..
cahya said…
aisey....
abih..skali org panggil 'zuuulll...'..

berebut2 ko ngan abg zul menyahut skali ngan baby....

hahhaha...
harap maaf...
cadangan ditolak...
CikTie said…
combinatuon R & L...? REMBULAN...ok apa! he!he! ada R & L jugak....
Anonymous said…
tie.. che moon ler kalu gitu ..

makcaq :D
Jalak Lenteng said…
R-Rossman
L-Lidl
M-Muller
N-Norma

All made in Germany!
Jalak paling suka: Norma, kalau laki Rossman!
cahya said…
encik jalak oooiii....
serabuk aku la weyh...

btw, thanks for the idea...
cahya said…
kak ti...
bukan combination dalam satu nama...
tp dua perkataan yg mula ngan R dan L...
cth...
Rose Lina
atau
Lisa Rania
Ms J said…
Ni idea lagi ni...

Girl: Raina Luthfiyah
Boy: Luqman Rifqi

hihi...
cahya said…
thanks joely... :D
great idea n nama yg soodapp..
CatlinaFly said…
R - rifqi(boy), raihana (girl) bukan rihanna tau..

L - errr...buntu jap..nanti sy cek buku name2 indah dlm Islam ye..
CatlinaFly said…
sambung balik..dulu sy ade kawan name dia Mardhiati Husniah..dan sy rasa nama dia cantik sangat :)
cahya said…
:D thanks catlina...
tp nama Mardhiati Husniah tu dah terkeluar acuan 'R & L' dah...
huuhuuu...
tp nama rifqi ngan raihana tu akan dipertimbangkan... :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO