henna a.k.a conteng tangan

as usual...
sebelum crita pasal tajuk di atas...

mesti la kena mengarut2 benda lain dulu kan... :)

so..!
semalam...
kengkonon cahya nak pi petik strawberry...
tetapi...hajat tak kesampaian...

sebab dan cerita selanjutnya...ada kat blog kak neny...

outing yang tak jadi

harini mood cahya pun tak best sebab perut rasa uneasy...
maybe sebab baby protes tak dapat makan buah since last 2 days...

baby...jangan mogok ok....smlm kan kita dah dapat makan pizza walaupun setakat pizza vegie lover...bukan super supreme seperti yang mama impikan...hhhuuuhuuu



psstt....cahya mmg pelakon yg baik kan... *wink2*
walaupun muka slalu ntah hape2 time amek gambar...kekekkeee...

actually pizza tu tak der sedap mana pon... tp sebab teringin... pizza sayur pun jadi la.. rasa maybe lebih kurang sama macam pizza vegie lover mesia punya... tp sayur2 dia lain sket aa...

n tgk la kakak n adik...


kekkekekee.....oooo..adik.....nak paw kakak punya pizza eyh...??









eyh2....dah dekat penuh kertas kajang dah ni...
pasal tajuk entry tak crita lagi.... :P

memandangkan cahya kekurangan mood harini...
masak tgh hari...encik suami yang masak...
walaupun hanya nasik goreng....tapi sedap :D

and cahya...amek kesempatan mengembalikan mood... :P

tak cukup kertas...kita conteng tangan..
dah lama dah cahya stop lukis henna...
stok henna pun dah keras...hhuuhuuuuu...

idea pun dah tak dak...main conteng jer...

ok...dah habis crita pasal entry ni....

-gambar makan pizza adalah sumbangan encik Zulfadli..

Comments

mama hanim said…
alaahaii kesian baby tak dapat makan stoberi.. makcaq dah ajak mama datang sini tapi tu lah.. mama tu tak berkesempatan lagi nak sampai sini.. baru minggu lepas kita org pergi kutip stoberi.. makan kat situ punya banyak bawa baliknya satu bekas kecik jer -- bukan apa.. makan kat situ pree, bawa balik kena bayaq ..
tak pa.. tak der rezeki, tunggu tahun depan, kot kot tak sabar sangat suruh jer mama tanam stoberi sendiri, kot kot boleh picking kat rumah ja :))
cahya said…
ciss makcaq punya idea....sungguh berliant!!

tima kaseh la atas keperihatinan makcaq nak soh mama tanam stoberi kat rumah tuh..
dari 1st month masuk rumah ni... kengkonon nak tanam cabai...smp skg pasu pun tak dak....hahhahahhaa....
mama hanim said…
hishh tau ke cikgu jamaliah mau dia hantar sepasu dua.. pantang dia rumah tak dak pasu bonga.. p/s minggu depan pi stoberi picking lagi.. nanti kami boh gambar..
cahya said…
aduhh....siap nak tulong boh gmbr petik stroberi...
mak caq ni mmg suka buli mama la....
CikTie said…
alaa...cik ni, kalau bab makan mmg mcm2 expression muka akn keluar.mcm sedap plk pizza tu! sbb apalah tak peknen kat m'sia ni, abg i boleh blanja...!
iu said…
tu pizzah hut ke..? mcm besh je..hehe
cahya said…
kak tie:
haritu mcm2 sgt nak makan...
dok cover masakan bonda lg..
mana nak terpk kat pizza hut...
apit kata nak blanja pizza...tup2 bawak blk kfc...mmg rezki org lain la jawabnya...
ada satu lg yg i tak sempat...NESLO FLAT KELAWAI.... :P
wawa said…
wah,saya pon br makan pizza..sejak bila plak blog ni bertukar rupa..aish..kene jenguk selalu ni...genki cahaya!!
mama said…
aah lah tie.. tgk kan expression muka, macam setahun tak makan pizza, padahal itu talian hayat tu !!
CikTie said…
ha!ha!...baby tgh lapaq la tu...!

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO