Check up dengan Doktor S. Hintschich

Salam..
dah sebulan coti2 malaysia... dah smp masa nak jengok baby dalam perut..
n semalam, termin (appointment) dengan Doktor S. Hintschich (ikut suka korang nak pronouns nama dia mcmn..huhuuuu...)

sebelum2 ni termin ngan Doktor A.Löhr sbb Doktor S. Hintschich bercuti...

dua2 doktor pun cahya suka n comfortable cuma....dr Löhr tu lelaki...maka lebih afdal cahya pi tayang perut kat dr Hintschich iaitu doktor perempuan kan...?

1st time jumpa..dr Hintschich tanya kami dari mana...cakap jer dari malaysia.. dia mcm excited..
rupa2nya selama dia cuti tu...dia pi jenjalan kat malaysia...huhuuu...
sebakul jugak la dia puji malaysia.. :)

dah2...citer pasal baby pulak...
termin kali ni 1st time cahya buat ultra sound..

before jumpa doktor, assistant doktor amek urine n check berat badan...
time kat msia..cahya check dah naik smp 50kg...
tp...time kat klinik semalam...tak smp 48kg pun...
last time timbang kat klinik tu...before blk msia... 46.5kg...
lepas blk dari msia... 47.8kg...???
biar betul...???

takkan sebab cahya tak leh makan ayam..maka dengan itu berat badan pun tak naik..
hurm... tak per...at least naik kan...

selain tu...so far...suma ok...alhamdullillah...
dr Hintschich sangat la baik n ramah tamah..sangat selesa...


jeng2 ni la baby dalam perut cahya... :)

tengah2 check, baby pusing2...doktor kirakan jari baby...cukup sempurna anak mama :D

kejap2 dia tido mengiring...kejap2 dia telentang...
kejap2 letak tangan kat pipi...kejap2 letak jari kat mulut...
hehehhhee....meleleh gak la airmata cahya....huhuuu...


bawah ni gmbr baby time dia pusing ke depan...blh nmpk jelas tulang muka dia..
bila dia pusing2 lg... nmpk tulang bahu... tulang belakang... tulang kaki... jari2 dia..
n yg paling penting cahya n encik hubby nmpk jantung dia berdenyut....
Subhanallah... indah sangat ciptaan Tuhan.. :D


ada one time tu, kami gelak2...baby tumpang gelak sekali...siap bukak mulut luas2 n jelirkan lidah...tak caya...?
hihihiiii...
mesti anak ni lawak mcm bapak dia...

eyh...lupa nak cakap...doktor kata 95% baby ni baby girl...
so saper2 yg ada plan nak bg hadiah...dah blh start survey skg yer.... :P

termin kalini jugak...cahya dapat vitamin baru...
pastu doktor bgtau encik hubby nak kena amek suntikan jugak... tp kena cucuk masa next termin bulan depan...


other than that, keadaan cahya n baby adalah normal..

even cahya still muntah2 n alah pada few things...doktor kata tunggu lagi 2 weeks...maybe akan ok...plus cahya dok pening2 lalat sbb baru smp dari malaysia...

~ thanks for everything abang...u help me a lot... :D

Comments

Neny said…
Belum kuar pon dah rasa comel sgt...hehehe.

Besar kepala dia liza, mencabar tu nak kuar nanti, xpe...mama dia rajin jln2 kan...kita doakan easy delivery.
cahya said…
:)
danke kak neny...
nmpk tak dia jelir lidah...hhehehee...
playful mcm bapak dia...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby