Alkisah sotong dan kailan

First of all...
thanks to kak neny sebab masakkan paprik semalam... :)
sedap...
walaupun cahya tak leh nak tambah nasik... (baby jeles...)
namun...smp ke malam cahya dapat makan paprik tu hingga perut kenyang dan senang hati...

Semalam jgk....rasa happy di hati kerana dapat bertemankan nabiha n nabila...

men'try' aunty nyer winter earmuffs....

semalam jgk...encik suami kuar bershopping...
encik suami belikan daging...ikan...sotong...udang....
sungguh banyak...
(huh.....indahnya kalau dapat pegi pasar basah Bukit Mertajam...)

cahya pesan jugak sayur ijau...encik suami beli kailan...
MAHAL oookkk..... :(
(huh.....indahnya kalau dapat pegi pasar malam...)

Skg nak cerita pasal sotong dan kailan... (baru berkaitan ngan tajuk...hhuuhuuu...)

ini confirm2 la sotong kan....tp nak tunjuk jgk...size nyer gabak besar...
encik suami beli sekor jer...cahya punya la kagum...sebab sgt besar...lebih dari satu pembaris panjang...ikut suka korang la kalau nak gelakkan kejakunan cahya ni...cahya redha...huhuuu..

TAPI....
lepas potong2 n cuci...tinggal sejemput jer...


disebabkan haritu sempat bawak blk ikan tenggiri masin....
apo laie...terus jer encik suami suggest buat kailan ikan masin...

pergghhh....menu wajib time makan kat kedai kalau kat mesia tuhh..!!


nak bg sama masuk theme....cahya buat sotong goreng tomyam...(tp dah terjadi tomyam sotong daaaa...)

cee waaahhh....mcm sedap jer kan....
tp mmg sedap ponn...

nak bg jeles sket lg...

terselit juga sayur kacang semalam.....

TAPIIIIII......

GEDEBUSH......!





nasik mentah...!!!




no komen.

Comments

Jalak Lenteng said…
ekekek..nengok kailan ikan masin dah nak jeles dah tapi tak jadi sebab nasi mentah hahaha..sapekah gerangan yang menanak??jeng3x
cahya said…
bukan salah ibu mengandung...
suamiku yg tak mengandung pun tak salah...
huhuhuuu...
kami baru nak try beras siam baru...
tak tau nak sukat air...
dah la tu....masak banyak pulak...
huhuuu...
chef matt tgh try modified nasik mentah tu....
iu rf said…
lauk mengancam dah.. tp bile teringat nasi tak berape masak.. adeih... siannn.. meh la jalan sini.. akak banjer makan nasik.. heheheh.. ajak mat ngan beby skali...:D
cahya said…
thanks kak ayu..
tak tau la bila nak sampai Saar...
takat frankfurt pun dok pk 8x nak kuar ke tak...huhuuuuu...
insyaAllah....ada rezeki...smp la..
thanks for the offer... :D
Ms J said…
lorrr..liza...lauk mengancam..nasi pulak mentah...hihi..kurang air tuuuu...
cahya said…
itu la pasal...
try beras siam...
selama ni dok guna brasmathi..
eden tak tahan bau brasmathi bila masak...so kengkonon nak tukar beras la...
skali itulah bahananya... :P

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003