berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, June 22, 2016

Akhirnya...

Assalamualaikum and Hallo

status 13jun berbunyik
'Rindunya nak blogging.. Last hapdet august 2015.. Beriya ngaku 'i tak pregnant'.. Pengalaman pregnant n lahirkan layth lg byk nak cerita sebenarnya.. Br kumpul2 semangat nak hapdet blog.. Bukak laptop.. Bersila.. Senyum2 atur ayat.. Tup2 br teringat, internet kat rumah takleh guna... Huhuu..'

status disambut ngan 62likes, beberapa komen, beberapa wassap, beberapa pm dan 2 email..
gitewww...
lepas seminggu kumpul semangat.. baru harini ada masa..

dengarlah wahai dunia... i dah ada anak 2!
penantian satu penyiksaan.. namun bersyukur itu lebih indah..
lepas 6 tahun tunggu, akhirnya Allah bagi rezeki tak terduga..

i still ingat waktu tu...
i moody sangat.. every single thing yg encik suami buat.. i melenting.. even i sedar yg i tersangat sensitif and moody, i tak leh nak control...
ntah mcmn lepas few weeks moody², terasa nak buat pregnancy test..
tanpa harapan apa².. buat test, and the test is positif!
i tak tau nak react mcmn sebenarnya... terketar² bawak pregnancy test tunjuk kat encik suami... pastu nangis puas²... ( gaya macam dapat anak first, kan? huhuuu)

gambar masa raya haji... september 2015.

missLR pon excited and keep asking bila adik nak kuar... :)
she is such a sweetheart.. dari mula i pregnant smp skg...
on 9 may 2016 lahirlah Layth Raheel...

pengalaman pregnant n bersalin sangat beza ngan pengalaman pregnant n bersalin missLR... nnt i cerita... (kumpul semangat lg..)

Tuesday, August 11, 2015

kelam kabut

Assalamualaikum and Hallo

ok.
harini brapa hari bulan?
11.8.2015!

terbaeeekkk... nampak sgt mak lijah kalut ntah hapa² smp tak dan nak jenguk blog..

akan tetapi...diam² berisi hokey.... (i tak pregnant)

entry pasai throwback pon tak sempat nak habiskan... kalau nak toleh² jugak lg.. maunya smp terteleng... but stiilllll... tak sempat² gak nak story mory morning glory gitewww...

thanks to reader yg email/WA i and mintak haplod entry... walaupon cuma 3 worang.. namun buat i terharu... buleh bayang la kalau otai² blogger mcmn kalau ter'pause' blogging..

missLR dah besar... dah makin sama rupa ngan i... tp perangai ikut papa dia.. huhuhuu...
smlm dia baru start sekolah blk lepas 2 weeks cuti summer...
dlm dia dok sebut² boring... penuh jugak aktiviti dia sebenarnya... since raya smp la weekend lepas... mcm² dia buat.. and ofkos mak dia pon sama kalut...

and since blog i ber'hibernasi' nih... mcm² jugak yg jadi kat i...
Alhamdullillah... semuanya positif² belaka... (ada gak la yg negatif... tp kita tgk dari sudut positif jugak...)

antara yg positif ialah... bisnes i..
dari bisnes hobi²... skg dah getting serius... and dah involve international level... ahaks.. doakan la semoga berjaya ya..
betoi kata adik i... gain kepercayaan customer and they will come back.. tak perlu pon iklan²... tp kalau iklan beriya.. maka lg bertambah la rezeki...
customer i dah macam kawan.. mula² wassap ayat bukan main cantek teratur... skg ni... jgn kata nak order brg... nak beli baju raya pon, gossip ngan i... :))

and also...
i tengah buat lesen jermeng...
before this, kami tak perlu kereta pon... tp skg, bila missLR dah besar.. dah byk aktiviti and also i start my bisnes kecik²... lesen and kereta dah jd benda yg sgt perlu...
byk kawan² kat sini convert lesen... ada syarat² yg membolehkan direct convert.. tp i tak leh...so i start dari 0.. masuk kelas teori 14jam and ambek exam... buat kelas praktikal minimum 12 jam and exam... mula² kena pi kelas teori, i seteress.. sbb dok membayangkan nak melangut dlm kelas tu sejam tp tak paham apa sbb kelas dlm jermen.. 1st class pasai speed... ouh.i paham rupanya... hahahhaha...
lepas tu terus semangat naik skit nak pi kelas....
suka! depa bukan sekadar ajar bawak kereta and rules... depa ajar jugak manner on road... kagum!

lagi satu aura positip ialah group mak² malaya..
i jadi admin pada satu group WA... hebat² org dlm group tu... almost semuanya yg menetap kat jermen... kawen ngan bermacam² bangsa... and masing² pon hebat² belaka... ada pakar agama... pakar masak... pakar baking.. pakar kaunseling... pakar share info pon ada! hahhahahhaaa...

i nak cerita jugak pasai raya... tapi... tapi... tapi... gambar 4 kepeng ja ada..
hahhahaaammppeesss...

ok. nak kuar ambek cikmek... tata...





Thursday, June 11, 2015

throwback 4 - fasching 2015

Assalamualaikum and Hallo

12.2.2015
a day before kami blk malaya...
tadika missLR buat faschingfest... ala² halloween tp bukan.

before tu... ada laternfest... i dah berjaya elak..
cekgu dia nmpk kelat ja muka bila i kata i tak mau n tak bg missLR join..
dia kata, just bg budak² nyanyi ja...
tp i kata itu upacara agama depa... then cekgu dia akur mengalah...
kalau dia membalassss lg.. i nak soh dia try zikir 33x... mau dak?

kalini punya fest, takleh nak elak...
so. i explain siap² kat missLR...
plus, sekolah dia tak buat extra activity melainkan main mcm biasa.. cuma bezanya, budak² pakai costume...
tahun lepas i beriya jahit baju bagai...ada i cerita kat sini...
tahun ni mmg tak prepare apa²...
baju cheong sam nih kawan baik i kat sini bg hadiah... perfect...! dah la silk... pink pulak tu...
senang ja i nak pancing missLR soh pakai baju tu...
i just jahit seluar ja dari kain baldu... tu pon leftover dari buat baju princess dia tahun lepas... huahhaha...

sebenarnya, dia nak sgt jadi elsa...
i kata kat dia.. mesti ramai yg pakai baju elsa... baju cheongsam ni baju princess.. dia sorang ja ada baju tuh...
then dia ok...
kecoh kat sekolah... semua nak tayang baju masing²...huuhuu..
mmg betoi.. kebykkan budak pompuan pakai costume elsa... ada 2,3 org jadi anna... and also seketoi olaf... tp i tak sempat nak kejar olaf utk mintak ambek gmbr sama²...
kanan : missLR.. bestfren dia, missMM... and kawan dia jd anna.. siap ngan rambut pelsu... huhuuuu...
ni pulak cekgu group missLR... frau milka n frau toni...
sorang jd cat meow²... sorang jd red devil...
kerja depa make up budak² tuh...
tudia... sorang red indian besaq...pirate sorang.. police sorang... cowboy tgh nangis sorang... hiihii..
cowboy nangis sbb mama dia tak bg bawak pistol...
apa barang kan cowboy tak dak pistol... huhuuu...
kipas ciptaan mama...
last minute punya benda...huhuuu...
ambek kertas keras... pelekat bulu² tuh....
bulu² tu sebenarnya i nak jahit kat cape dia... tp lepas jahit seluar.. tak cukup pulak kain baldu nak buat cape.. so cancel cape... letak bulu² tu kat kipas... huhahha...
ladybug yg kagum ngan princess cina... hihhiii...
tp sebenarnya semua org suma baju missLR... mmg lain dari yg lain...
cekgu dia siap tanya... ni costume org malaysia ka...
daku hanya tertawa kecil.. lantas menjawab... 'ya.. tapi bukan costume utk malay...itu costume utk chinese'
cekgu dlm labu... and sorang lg cekgu jd kucing comey...hihii...
and princess² kecik...
kiri : frau milka tgh make up antara kawan missLR skg, sara...
sara ni anak mix pakistan + indonesia.. abg dia, jamal pon tadika yg sama...
mak dia antara kawan i kat sini... :)
jamal lahir sama tahun ngan missLR.. tp sebab dia lahir awal tahun, tup² dia terus jadi senior missLR...
missLR nnt masuk sekolah setahun lewat dari jamal...
ini missLR lepas kena make up... tahun lepas dpt nandek kat dahi...
kalini dpt bunga setepek kat pipi... layan ja la...
acsessories kepala tu i beli satu 1€...
rantai ngan sepit... sebenarnya itu hiasan utk org kawen...
cowboy and police...
missLR lagi...
gambar kanan... puteri hang li po tgh nak pujuk cowboy... 
masing² dah mula masuk group masing²...
ada sorang kawan missLR ni... mai ngadu kat i... dia tak beli baju baru... dia pakai baju kakak dia ja...
i kata, baju dia pon sangat cantik...
dia kata, dia nak jadi elsa.... tp makpak dia tak mau beli...
i kata, anak i pon nak elsa.. tp kan tak seronok kalau semua org sama ja..
budak tu buat muka redho ja terus... :P
i ambek missLR awai sikit haritu... sbb nak prepare² nak blk malaya...
cekgu dia dah sedih² dah...
missMM lg la sedih sbb besday dia ujung bulan 2 tu, missLR takdak...
tp i promise akan bg hadiah besday dia after kami blk...
still.... merambu² la airmata missLR n missMM...